Política esportiva

Teixidó renunciarà a la beca tingui el suport de la federació o no

El corredor considera que el seu esport no ha estat prou reconegut

Teixidó renunciarà a la beca tingui el suport de la federació o noCPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Vertical Kilometer de Vallnord va cloure ahir el calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya. Va ser el pas previ a una festa d’entrega de premis de la temporada, en la qual no hi va faltar Ferran Teixidó, protagonista els últims dies per la voluntat de voler renunciar a la beca de Govern del programa d’Alt Rendiment d’Andor­ra (ARA) ja que no està conforme amb el reconeixement que li van donar.

No va ser fins ahir, però, que el corredor andorrà va voler parlar sobre la seva decisió. “No vull tenir cap problema, jo respecto i vull ser respectat, i aquesta és la meva decisió, tingui el suport de la federació o no”, va assenyalar. Les declaracions vénen després que el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari, digués obertament que preferia que Teixidó reflexionés abans de renunciar definitivament ja que preferia que no declinés la beca.

Teixidó va recalcar que la rebutjarà no per “una qüestió de diners”, sinó perquè considerava que el seu esport no havia estat “prou reconegut” en els paràmetres de Govern a l’hora de distribuir les beques. “No ­estic d’acord que no tinguin aquesta petita atenció amb nosaltres”, explicava el corredor, que afegia que el muntanyisme “reflecteix molt els valors del país”.

Malgrat els desacords, Teixidó espera que no hi hagi problemes arran de la decisió i manté, com ja va dir al seu moment, la motivació per a la temporada vinent.

ÒSCAR CASAL I QUERALT RIBA, CAMPIONS DE LA COPA D'ANDORRA

Òscar Casal i Queralt Riba es van proclamar ahir campions de la Copa d’Andorra després de la disputa de la darrera prova, la Vertical Kilometer d’Arinsal. En categoria masculina, Casal en va tenir prou amb una sisena plaça per assegurar-se el títol amb 354 punts per davant el seu germà Marc (338 punts) i Martí Lázaro (301 punts). Va ser una cursa en la qual hi va haver molt nivell. “Semblava una prova de Copa del Món”, assenyalava el campió. El triomf d’ahir va ser per a Agustí Roc (37’44’’) per davant de Ferran Teixidó.

En categoria femenina, Sílvia Zúñiga es va ser la més ràpida (49’51’’), resultat que li va servir per assegurar-se el tercer lloc de la general amb 371 punts, per darrere de Roser Espanyol, segona amb 373, i la campiona Riba, amb 383.

tracking