ACB lliga endesa

El Morabanc perd en un mal partit a València

El MoraBanc avança la nit de Halloween, juga un partit horrible a la Fonteta i surt escaldat davant un València més físic i amb més arguments

El Morabanc perd en un mal partit a ValènciaACB Photo

Matinal de por per al MoraBanc a València. Un avançament de la nit de Halloween en tota regla. I és que l’equip de Joan Peñar­roya va sortir escaldat de la Fonteta (88-62). Un mal inici va condemnar els andorrans, que ja no van aixecar cap davant un València excels, que va demostrar que és una alternativa als grans.

La sortida del MoraBanc va ser terrorífica. Més de tres minuts sense anotar, molt desencert i poca agressivitat. Albicy no trobava la manera de fer jugar els seus davant una forta defensa taronja. En atac, els locals trobaven un Dubljevic clarivident, que anotava (7 punts), agafava rebots (3) i en defensa deixava sec Shermadini. Ni el georgià ni pràcticament ningú estava encertat de cara a cistella per part dels tricolors, cap tir fàcil, pressió defensiva local i uns 10 punts pír­rics en finalitzar el primer quart. El València, afortunadament, no va fer la sang que hauria pogut fer i només va aconseguir 6 punts de marge.

Les sensacions que desprenia el MoraBanc no eren bones. El joc físic dels taronja que preveia Peñarroya feia molt de mal i a poc a poc els locals anaven ampliant la diferències, que van arribar als 14 punts (30-16) després d’un triple de Romain Sato, que a l’estiu va estar a punt de fitxar pels andor­rans. La direcció fallava clarament perquè ni Schreiner, reemplaçant Albicy, ni el francès, superat pel seu compatriota Antoine Diot, van tenir una bona matinal. I és que dels primers 20 minuts poc es va poder salvar del MoraBanc. Només la lluita de Burjanadze (7 punts) i la temprança de Walker, autor de l’únic triple andorrà de sis intents. Amb 11 punts de diferència es va arribar al descans (38-27). Res que no fos insuperable, però tocava despertar per competir per la victòria. L’entrada després del pas pels vestidors no va canviar res. Albicy, fora d’onda, va durar minut i mig a pista. El MoraBanc va tenir espurnes de millora, moments en què semblava que podia ajustar el marcador (-9), però de nou va aparèixer Dubljevic (16 punts), que va fer empetitir Shermadini. El georgià, sense Stevic lesionat que pogués fer la feina més bruta, patia contra el serbi. Com pràcticament tots els jugadors andorrans, que veien com el rival, un equipàs, amb profunditat de banqueta i molts elements per fer mal, es trobava còmode, amb rendes suficients per no patir pel resultat (59 a 42, màxima diferència quan va començar el darrer quart). Un 2+1 de Thomas va ampliar-la a 20. Burjanadze era l’únic que feia mèrits per al MoraBanc, que va veure com la diferència es va moure per sobre dels 20 punts, amb aparicions estel·lars de Rafa Martínez (8 punts consecutius) i Oriola. El partit estava més que sentenciat, però no s’havia de baixar els braços i Peñarroya, amb un temps mort a 2’52’’ va cridar l’atenció dels seus (-24). Ni així. Festa a la Fonteta i cares llargues al MoraBanc. Diumenge l’UCAM visita el Poliesportiu. Toca aixecar-se.