Bàsquet

Suspensió temporal del programa 3x3

La manca de recursos econòmics obliga a aturar el grup de tecnificació de la FAB

Suspensió temporal del programa 3x3Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) va fer oficial ahir que suspenia de manera temporal el programa del grup de tecnificació permanent del 3x3. Després de setmanes en què es preveia que farien una aturada per la manca de recursos econòmics de l’entitat, s’han vist obligats a “prendre un descans” en aquesta iniciativa que suposava una despesa d’entre 600 i 1.000 euros mensuals, aproximadament.

La FAB lamentava “profundament” haver de prendre aquesta decisió després de mesos apostant pel 3x3, en el qual els resultats han acompanyat, amb un quart lloc a l’Europeu sub-18 d’Hongria, entre altres. “Esgotem les opcions per tirar endavant el programa l’any vinent”, explicava el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, que assenyalava que en cas de no trobar el suport, s’hauran de prendre mesures que faran que el 3x3 pugui quedar seriosament perjudicat.

“De poder, podem ser a les competicions. L’any vinent el Mundial és a França i no em costa res agafar una furgoneta i portar els jugadors allà. Però no es tracta d’anar-hi per anar, volem treure bons resultats”, indicava Tomàs. La FAB responsabilitza en gran manera el programa de tecnificació de les bones actuacions i veu necessari reprendre’l per ser a un bon nivell. “Ens servia molt i és molt important per rendir a un nivell alt”, comentava el jugador Oriol Fernàndez. També es lamentaven des de Psico B i VitalSport, presents en el programa ajudant en l’àmbit psicològic i fisioterapèutic. “L’esperança és l’últim que perdrem”, concloïa el president de la FAB, Manel Fernández, confiat que es pugui trobar el suport que busquen entre les moltes portes que han picat.

tracking