Política esportiva

Ferran Teixidó renunciarà a la beca ARA si no es revisa

El corredor no està conforme amb la valoració de la temporada per part d’Esports, que li ha atorgat 6.000 euros, als quals es planteja renunciar

Ferran Teixidó renunciarà a la beca ARA si no es revisaIAN CORLESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El corredor de muntanya Ferran Teixidó no està conforme amb la valoració de la temporada que han fet des de la secretaria d’Estat d’Esports i que li ha representat rebre una beca del programa ARA (alt rendiment d’Andorra) de 6.000 euros, la mateixa quantitat que l’any passat, com va anunciar dimecres passat Jordi Beal. Teixidó, que està inclòs en el programa elit, considera que amb els resultats a la mà i amb la millora en els percentatges respecte als primers, la temporada ha estat millor que en l’anterior període de l’ARA. Per aquest motiu, segons ha pogut saber el Diari, el corredor es planteja seriosament renunciar a l’ajuda de 6.000 euros i així ho ha fet saber a la federació, que en la proposta de beca feta a Esports havia demanat una millora de l’ajuda, quantificada en dos mil euros més, tenint en compte que els resultats havien estat satisfactoris. I és que el corredor, especialitzat en curses verticals, ha acabat la temporada repetint tercer lloc del podi a les Skyrunner World Series, la Copa del Món de curses de muntanya, i presentava un quart lloc al Mundial de verticals, disputat al juliol a Bar­ruera (Buff Epic Trail KV) com a resultat molt destacat.

Precisament aquesta posició li va servir per guanyar un premi ARA de 5.000 euros, segons es va explicar en la roda de premsa de presentació de les beques. Ara bé, la informació facilitada als mitjans des de la secretaria d’Estat i feta pública ahir explicava que la quantitat la rebria com a quart classificat al Campionat d’Europa, que no es va celebrar durant el període de temps que inclou el programa. Això va generar dubtes de si havia estat una errada en el PowerPoint i en lloc d’indicar Campionat del Món posava d’Europa o bé efectivament havien comptabilitzat, per error, el quart lloc en el Mundial com si fos en un Europeu. Segons ha confirmat el Diari, l’er­rada estava al PowerPoint i el premi que li correspon és per la quarta plaça mundialista. Com a comparativa, l’any passat Teixidó va rebre 4.500 euros pel tercer lloc assolit a la prova de la Copa del Món de Lone Peak, 500 menys que enguany. Un dels criteris del Govern a l’hora del repartiment de premis passa per donar més importància al resultat d’una prova de primer nivell que al rànquing obtingut al final de la temporada (tercera posició de la general tant el 2015 com el 2016).

A Teixidó, tot i considerar que no es valora com es mereix el seu esport, no li passa pel cap renunciar a córrer la temporada vinent. És més, el tercer lloc a la Copa del Món de verticals per segon any consecutiu li ha donat més força per intentar guanyar algun esglaó l’any vinent. El cor­redor, que disputarà dissabte el KV Vallnord per tancar la Copa d’Andorra, també vol retornar-li a la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) tot el suport que va rebre durant la temporada passada, en la qual va seguir el calendari de la Copa del Món, amb set curses en el seu programa.

tracking