TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Esquí de muntanya

Aposta per la continuïtat

L’equip nacional manté el bloc de la temporada passada amb Xavi Areny i els germans Joan i David Albós com a puntes de llança

Aposta per la continuïtatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ja ha definit l’equip nacional que competirà la temporada vinent i que estarà dirigit pel mateix staff tècnic amb Marc Pimienta de seleccionador i Ferran Vila i Xavi Comas de tècnics encarregats dels sèniors i dels júniors, respectivament. La continuïtat és la principal característica de l’equip, que té les baixes conegudes per retirada de Jaume Planella i Inka Bellés. Xavi Areny i els germans Joan i David Albós serien la punta de llança –els tres tenen pels resultats de l’any passat la presència garantida a les dues primeres Copes del Món, la Font Blanca i Cambre d’Aze, al gener– i l’altre integrant és Jordi Solé, que també tindrà opcions d’entrar a Copa del Món en funció d’uns criteris marcats pel seleccionador. En noies, Maria Fargues, ja recuperada de la lesió greu de l’any passat, queda com a única representant, tot i que en algunes curses podria no estar sola. I és que l’experimentada Sophie Dusautoir podria acompanyar-la en algunes proves com a convidada. La FAM no vol pressionar la corredora i només si es troba en forma i amb ganes de competir podrien fer-li un lloc en el circuit de Copes del Món, que la temporada vinent constarà de cinc curses (Andorra, França, Turquia, Itàlia i Espanya), amb el Mundial al febrer a Itàlia (Transcavallo). El mateix paper podrien tenir altres corredors de clubs, com ara Gerbert Martín, que podrien rebre alguna invitació en funció dels resultats.

Al marge dels sèniors, l’equip nacional tindrà dos representants que pugen a la categoria espoir, Euan Prieto, més centrat en les verticals, i Marc Font, que va tenir un bon final de temporada. Pel que fa als júniors continuen David Pérez i Sergi Casabella i entren Martí Torregrosa, Arnau Soldevila i Diego Cancelos.

La primera gran cita de la temporada per a tots els membres de l’equip serà la Font Blanca, que obre la Copa del Món.

El seleccionador Marc Pimienta comentava que “mantenim un procés constant de selecció. Els que van fer millors resultats de l’any passat es garanteixen participar en el primer bloc de Copes del Món, però després han d’obtenir resultats. De fet, tots els cor­redors que estan a la llista són susceptibles de poder participar-hi”. Respecte als objectius, que els integrants de l’equip ja coneixen, el seleccionador va assenyalar que “de tots volem que s’entreguin al màxim i que consolidin els percentatges de l’any passat. Al Xavi Areny li demanem que pugui estar sistemàticament entre els 25 primers, que és molt exigent, i la Maria, entre les 10-12. I als germans Albós i al Jordi que s’apropin als objectius que els hem marcat”.

EL VK VALLNORD-CPA DECIDEIX DIUMENGE LA COPA D'ANDORRA DE CURSES DE MUNTANYA

La Multisegur Copa d’Andorra de curses de muntanya viurà diumenge la darrera etapa, el Vertical Kilometer Vallnord-CPA, a Arinsal, en la qual es decidiran els campions absoluts. En categoria masculina els germans Òscar i Marc Casal es jugaran el títol, amb avantatge del primer de 22 punts. El tercer en discòrdia, Robert Adran, té opcions ínfimes si, com es preveu, els dos corredors prenen la sortida de la prova, que consta de 1.020 metres de desnivell i 3,5 quilòmetres de recor­regut.

La situació està més igualada en categoria femenina, on tenen opcions fins a tres corredores, Queralt Riba (327 punts), Laura Orgué (300) i Roser Español (300). La cursa de diumenge decidirà la campiona.

tracking