Victòria 'in extremis' del Barça, que perd Iniesta per una lesió al genoll

Els blaugrana sumen tres punts gràcies a un penal transformat per Messi al minut 94

El Futbol Club Barcelona va patir de valent ahir per imposar-se al València, però va aconseguir el triomf en l’últim sospir gràcies a un penal convertit per Messi en temps afegit. Durant els primers compassos el Barça es va veure sorprès per un València molt intens, que no va recular. El primer contratemps per als homes de Luis Enrique va arribar al minut 11, amb la lesió del capità, Andrés Iniesta, després d’una entrada d’Enzo Pérez. El manxec pateix una afectació del lligament lateral i la càpsula posterior del genoll dret, i en espera que passi més proves mèdiques tot apunta que podria estar dos mesos de baixa. La infermeria del Barça compta des d’ahir amb un nou efectiu i ja són sis els lesionats: Piqué, Alba, Cillessen, Arda, Rafinha i el manxec.

Leo Messi va ser qui va encarrilar el partit al minut 22 fent pujar el 0 a 1 a l’electrònic i va enviar el seu equip tranquil al descans amb el marcador favorable. Però tot es va girar en contra dels blaugrana a la segona meitat, que van veure com el València en tres minuts capgirava el resultat, primer amb una rematada de Munir (1-1, 53’), i després Nani va fer pujar el 2 a 1 al marcador. Un gol ràpid del visitant Luis Suárez va aconseguir que el Barça no caigués en el desànim. Amb empat a 2 al marcador ambdós conjunts van lluitar per emportar-se els tres punts, en un final de partit amb moltes ocasions i totalment obert. Quan tot apuntava que l’enfrontament acabaria en empat, un penal a favor del Barça en el minut 94 i transformat per Messi establia el definitiu 2 a 3 i feia que el triomf se n’anés cap a la banqueta culer.

Torn del Madrid i de l'Atlètic

L’Atlètic i el Reial Madrid, segon classificat i tercer, respectivament, ambdós amb 18 punts, disputen avui els compromisos. Els matalassers visiten el Sevilla, que és quart amb un punt menys, mentre que els blancs reben l’Athletic Club. Els conjunts madrilenys lluiten pel lideratge.