ACB Lliga Endesa

El perill vesteix de negre

El MoraBanc rep la visita del Bilbao Basket, que arriba com un dels colíders de la lliga i amb una plantilla amb molts arguments

El perill vesteix de negreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra ara per ara no està per romanços i després d’encaixar la primera der­rota del curs a Vitòria la setmana passada vol recuperar les celebracions al Poliesportiu avui (21 h) davant el Dominion Bilbao Basket. L’empresa no serà fàcil. Primer perquè l’estadística diu que el MoraBanc sempre ha perdut contra els homes de negre i segon perquè el conjunt que dirigeix aquesta temporada Carles Duran (exjugador del València) arriba a Andor­ra amb l’etiqueta de colíder, que s’ha guanyat gràcies al ple de victòries en les quatre primeres jornades, alguna de tan sonada com la de diumenge passat contra el Barça (92-79). Si bé és cert que dimecres palmaven a casa en l’Eurocup contra l’Alba de Berlín, els bascos, liderats per Àlex Mumbrú, Axel Hervelle i amb un Scott Bamforth en estat de gràcia, són un rival perillós.

Per a Joan Peñarroya, que tindrà el dubte d’Oliver Stevic, amb problemes musculars, fins a dar­rera hora, el Dominion Bilbao “està jugant un molt bon bàsquet. Té jugadors molt desequilibrants a la lliga, que fa molts anys que estan junts i que marquen l’estil, el caràcter i com han de jugar els minuts importants. Parlo d’Hervelle i sobretot de Mumbrú. Serà un rival difícil, i ho sabem per experiència, que ha fet una gran plantilla i que està en un moment dolç. Haurem de jugar un molt bon bàsquet per guanyar”.

Els punts forts del rival

El tècnic català incidia que “el Bilbao ha fet un equip per jugar en dues competicions i lluitarà evidentment per estar al play-off”. I va parlar de noms propis: “Bamforth és el més valorat i el màxim anotador de la lliga, Mumbrú és el jugador amb més impacte com a jugador de club que hi ha a la competició i Hervelle, que és aquell jugador que tothom odia però tothom voldria tenir al seu equip. Hi ha Javi Salgado i han fitxat Tabu, que ja el coneixem. És un equip amb molts arguments i que arriba amb la confiança pels núvols. No crec que la derrota a l’Eurocup els afecti. Espero el millor Bilbao”.

Nacho Martín, gat vell a la lliga, va lloar especialment Àlex Mumbrú, un altre vell rocker, que va estar en l’òrbita del MoraBanc fa algun estiu. “Ell és qui marca els temps, qui més anota, qui més pilota té a les mans i crec que serà clau aturar-lo perquè és un paio que et fa 20 punts sense cap problema”, explicava ahir l’aler pivot.

Per la seva banda, el tècnic del Bilbao, Carles Duran, comentava que “l’Andorra ha demostrat que té molts jugadors capaços d’aportar moltes coses a l’equip. Shermadini, Jelinek, Stevic, els dos bases, Nacho Martín, David Navarro... Un equip que és capaç de remuntar-li 18 punts al Gran Canària significa que fa molt bé les coses. A més el viatge no és còmode i la seva pista és molt difícil. El MoraBanc està fent bé les coses i a casa és un equip dur”.

DE FIRA

ENTRADES A MEITAT DE PREU A L'ESTAND DE LA VELA DEL PARC CENTRA

El MoraBanc disposa un any més d’un estand a la Fira d’Andorra la Vella. Allí, els aficionats poden comprar avui entrades a meitat de preu per al duel contra el Bilbao Basket i, com ja va passar ahir, diversos jugadors estaran demà a l’espai del club per fer-se fotos, signar pòsters i interactuar amb els aficionats. El MoraBanc repartirà regals als guanyadors que participin en El joc del BCA, que tindrà com a principal atractiu la nova samarreta del club, amb l’eslògan Mai por. També hi haurà tasses, jocs o layard.

tracking