futbol

Pensa en l'equip: Suárez rep la Bota d'Or

El blaugrana Luis Suárez assegura que sense la feina dels seus companys no podria haver assolit la Bota d’Or

Pensa en l'equip

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El davanter uruguaià de l’FC Barcelona, Luis Suárez, va rebre ahir la Bota d’Or que l’acredita com a màxim golejador de les lligues europees la passada temporada, pensant en l’equip abans que en els seus registres. En un acte a Barcelona amb la presència, entre altres, de companys d’equip –els capitans Iniesta, Busquets i Messi– i el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha dit que abans de pensar en el tercer guardó personal –va obtenir la Bota d’Or amb el Liverpool–, prefereix centrar-se a intentar guanyar la Lliga, la Lliga de Campions i la Copa del Rei amb el Barça.

Suárez va aconseguir quaranta gols (80 punts), quatre més que l’argentí Gonzalo Higuaín, del Nàpols, i cinc més que el portuguès del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, l’anterior guanyador d’aquest premi.

L’uruguaià va agrair l’ajuda dels seus companys del Barcelona per obtenir l’èxit en el club on sempre havia somiat jugar. “Aquest premi és més d’ells que meu, els meus companys són part de tots els gols, gràcies a l’entrenador per confiar en mi, malgrat tots els moments que havia viscut abans i a tots els que em van deixar complir aquest desig que tenia de jugar aquí.” Els seus fills, Delfina i Benjamin, van lliurar el guardó a un emocionat Luis Suárez, que no va poder reprimir les llàgrimes quan el seleccionador uruguaià, Óscar Washington Tabárez, un dels seus primers entrenadors, Wilson Pérez, i el seu excompany Sebastian El Loco Abreu el van felicitar en un vídeo.

Seguia prioritzant el col·lectiu i deia que “estic en el millor equip del món amb els millors jugadors del món. Si et planteges un objectiu el pots aconseguir, però primer és l’objectiu grupal, que és guanyar els títols. Després si n’hi ha d’individuals, millor”. Preguntat pel gol més important del curs passat, Suárez en va triar tres: “els que més em van agradar pel que van significar van ser els dos al Reial Madrid al Bernabéu i el de l’Atlètic de Madrid a casa, que ens va permetre estar a dalt”, deia.

tracking