Vela

Ireneu Pla es proclama campió d'Europa universitari a Cherbourg

Ireneu Pla es proclama campió d'Europa universitari a CherbourgMICHEL GRIMAUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regatista andorrà Ireneu Pla va proclamar-se el cap de setmana a Cherbourg (França) campió d’Europa universitari de vela amb un dels vaixells suïssos que representaven l’Escola Politècnica Federal de Lausana (EPFL). Pla, que liderava l’EPFL 1, amb quatre tripulants més, va manar a la classificació des de la primera jornada de regates, que es va desenvolupar amb un vent de 30 nusos, amb el qual es va trobar força còmodes. En la segona jornada de competició, la situació va canviar i el vent va ser més inestable en direcció i força, cosa que va obligar l’organització a endarrerir l’inici de les regates. En elles, l’equip EPFL 1 va mantenir la regularitat en les tres proves disputades i va refermar la primera posició, aconseguint alguns punts més de marge sobre l’altre vaixell de l’Escola Politècnica.

En la darrera jornada, la Copa d’Europa va constar de quatre curses, en les quals el vaixell d’Ireneu Pla va estar sempre entre els primers classificats per certificar el triomf després de les dues primeres disputades.

Tot i la joventut, Pla és un experimentat navegant, amb diverses participacions en una prova clàssica com els Cinc dies de Léman, que es desenvolupa al llac més gran de l’Europa occidental. Fa dos anys l’àndorrà va finalitzar en cinquena posició a la Copa del Món universitària, representant també l’Escola Politècnica Federal de Lausana.

tracking