Victòries incontestables

L’Atlètic de Madrid reté el lideratge en golejar el Granada, mentre que el Madrid i el Barcelona no perden pistonada amb exhibicions davant del Deportivo i el Betis

Si en jornades anteriors els tres grans de la lliga espanyola es deixaven punts inesperats, ahir tant el líder, l’Atletic de Madrid, com el Reial Madrid i l’FC Barcelona van deixar clar que no volen més ensurts amb respectives golejades. Els blaugrana per 4 a 0 a casa contra el Deportivo; els matalassers amb un espectacular 7 a 1 al Calderón contra el Granada, i els blancs amb un 1 a 6 al camp del Betis. Es mantenen les distàncies, amb un Atlètic encapaçalant la classificació, els blancs empatats a punts i els blaugrana a dos. Enmig, a un punt dels colíders, un Sevilla que va aconseguir el triomf al camp del Leganés (2-3).

Per ordre cronològic la primera victòria de la tarda va ser per als de Luis Enrique, que al descans ja havien sentenciat davant d’un Deportivo amb poques possibilitats. Rafinha, que s’està assentant a l’equip, va marcar els dos primers gols, als minuts 21 i 36, mentre que Luis Suárez marcava abans que ambdós equips anessin al vestidor, prèvia assistència de Neymar. Messi tornava a l’equip després de la seva lesió però arrencava des de la banqueta. I en la segona pilota que va tocar, després d’una passada de Neymar, aconseguia el quart. La vermella directa a Laure amb gairebé mitja hora per jugar va deixar el Deportivo amb deu homes. Els gallecs van patir de valent fins al final, tot i que el Barça no va saber definir per ampliar la renda.

L’Atlètic de Madrid, de la seva banda, arrencava perdent el seu partit. Cuenca avançava el Granada als disset minuts de joc i posava la por al cos als de Simeone. Però després d’uns minuts en estat de xoc la reacció local va ser espectacular. I va tenir en el belga Carrasco un dels protagonistes. Va fer el primer hat-trick de la seva carrera, amb gols en els minuts 33, 44 i 61. I darrere seu van venir Gaitán amb un doblet a més de Correa i Thiago davant un Granada del tot superat.

I al Villamarín el Reial Madrid va vèncer la pressió dels dos rivals directes amb una gran actuació. Varane trigava només tres minuts a estrenar el marcador i la bona feina dels de Zidane, amb un Kroos exercint de director, els permetia anar-se’n al vestidor amb tot resolt (0-4), Marcaven Benzema, Marcelo i Isco. A la segona meitat els blancs van seguir sent dominadors i tot i que Cejudo, al minut 55, feia el gol de l’honor dels bètics, Isco de nou i Cristiano, a dotze per al final, tancaven la golejada.