Curses de muntanya

Òscar i Marc Casal tanquen la Copa del Món en vuitè i novè lloc

Òscar Casal completa la Limone Extreme en la divuitena posició, mentre que el seu germà es retira

Òscar i Marc Casal tanquen la Copa del Món en vuitè i novè llocALBERT JORQUERA

Els germans Òscar i Marc Casal van tancar ahir la temporada a la Copa del Món amb la Limone Extreme Skyrace, cursa d’alta exigència que puntuava un 20% més que la resta i que va servir per completar la general de les Skyrunner World Series, modalitat Sky. En aquesta classificació, els corredors andorrans no van poder mantenir les posicions de privilegi que ostentaven abans de la cursa italiana (Òscar era cinquè i Marc, sisè), però van aconseguir salvar el Top-10, amb una vuitena i una novena posicions finals. L’italià Tadei Pivk, que no va disputar la Limone, va proclamar-se campió de la Copa del Món, acompanyat al podi per l’espanyol Hassan Ait Chaou, segon, i pel búlgar Kiril Nikolov, tercer ahir a la prova que tancava el certamen.

Òscar Casal va ser el millor andorrà a la Limone Extreme, de 24 quilòmetres i 2.450 metres de desnivell, en signar la 18a posició, amb tres hores justes, quedant a poc menys de 14 minuts del vencedor, el francès Alexis Sevennec, que va avantatjar amb quatre minuts el segon, el britànic Hector Haines.

Òscar Casal comentava a les xarxes socials la seva experiència a l’exigent cursa italiana: “Ho he donat tot... i més. He lluitat amb els primers fins al quilometre 21, quan el cos ha dit prou. Al final he acabat divuitè, amb un temps de 3 hores, que és molt bo perquè és tot just un 8-9% de diferència amb el primer, però estic una mica trist perquè perdo unes quantes posicions a la general. Us asseguro que no m’ha quedat res a dins... el que veig és que els bons no peten mai.”

Qui no va poder acabar la prova va ser Marc Casal, afectat per malestar físic que el va forçar a abandonar. I és que la temporada s’ha acabat fent llarga per als dos corredors de l’equip nacional, que ja van renunciar a anar als Estats Units al setembre per recuperar forces.

A la Limone va participar també Sintu Vives, que va situar-se en la 65a posició de la general, amb un temps de 3 h 29’30’’.