Bàsquet 3x3

La selecció femenina s'acomiada amb un triomf de Guangzhou

Les noies d’Anna Busquet, sense recanvi per la lesió de Brunet, perden davant de l’Argentina i derroten Macau

La selecció femenina s'acomiada amb un triomf de GuangzhouFIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció femenina de bàsquet 3x3 no ha marxat a zero del Campionat del Món de Guangzhou (Xina), en què a la segona jornada de la fase de grups va aconseguir una victòria, per 13 a 18 contra Macau, amb la qual acabar amb un somriure.

Les jugadores que entrena Anna Busquet van finalitzar en la quarta plaça del seu grup i no van poder passar als quarts de final –les dues millors hi accedien– després de perdre a la primera jornada contra Austràlia i Hongria i fer-ho ahir davant de l’Argentina. I en quadre, perquè a les primeres de canvi Clàudia Brunet va patir un esquinç al turmell que l’ha deixada fora de combat en tots els partits. Ahir, amb la victòria assegurada davant de Macau, Brunet va jugar els darrers vint segons per acabar celebrant una presència en un campionat de primer nivell que no és evident de repetir. Si contra Macau, Andorra va dur la inciativa, treballant bé el joc interior i gestionant bé els avantatges al final del partit, en el duel davant de les argentines la selecció va acusar la manca de recanvi. Fins a la meitat del matx hi va haver poca puntuació i diferències mínimes, però les sud-americanes van acabar distanciant-se clarament i es van imposar per 4 a 12. “Hem guanyat el partit que podíem guanyar”, explicava des del Principat el director tècnic de la federació, Jaume Tomàs, sobre una actuació que considera bona. “Han estat competitives amb el handicap de la lesió, perquè el ritme del tres per tres és una bogeria.”

Avui la selecció masculina tanca la fase de grups en una situació difícil per classificar-se. El triomf contra Egipte va deixar l’equip segon de grup abans de jugar davant d’Eslovènia, la favorita, i l’Uruguai, que no ha guanyat. El problema és la derrota contra Indonèsia el primer dia, per només un punt, que deixa els indonesis millor per ser segons.

tracking