Futbol

Koldo defuig polèmiques

El seleccionador lamenta la renúncia de Sergio Moreno i diu que intenta tenir el mateix tracte amb tots els jugadors

Koldo defuig polèmiquesArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La renúncia del migcampista Sergio Moreno a jugar amb l’equip nacional de futbol mentre Koldo Álvarez segueixi a la banqueta va rebre ahir una resposta concisa per part del seleccionador, que no va voler entrar en polèmiques ni aprofundir en la situació viscuda amb el jugador, que es queixa del tracte rebut per part seva. “Aquesta situació em sap molt de greu, no és quelcom que m’agradi”, comentava el tècnic, que confirmava que Moreno l’havia informat de la decisió a través d’un missatge de text.

El jugador, que milita a les files de l’Ontinyent, un equip de la tercera divisió valenciana amb aspiracions d’ascens, es queixava que el fet de no convocar-lo i enviar-lo cap a casa el perjudica més tard a l’hora de jugar al seu club i a perdre’s entrenaments i disposar de menys minuts. I també advertia que la relació amb el seleccionador, amb el que havia estat company quan Koldo estava en actiu com a futbolista, s’havia tornat inexistent, que no hi havia pràcticament diàleg. Koldo no volia aprofundir en això i explicava que “a la federació intentem tractar igual tots els jugadors, tenim el dies que tenim per preparar-nos i jo haig de prendre decisions”. A la vegada deixava clar que ell segueix una manera de fer i que el jugador ha pres una decisió que s’ha de respectar.

Moreno es queixava que Koldo comptés amb 29 jugadors en la preconvocatòria per al darrer compromís i l’endemà del primer entrenament que feia el deixés fora. En seleccionador acostuma a fer una mena de preconvocatòria més extensa abans dels partits per reduir-la a divuit en el dia de l’enfrontament. Per exemple, per al duel que va encetar la fase de classificació per al Mundial de Rússia, a casa contra Letònia, va fer una primera crida de 24 jugadors. En aquella ocasió el migcampista de l’Ontinyent va entrar a la llista final per al partit definitiu però no va jugar.

La renúncia de Moreno té un precedent de fa un bon grapat d’anys. Es tracta del que va protagonitzar el defensa Marc Bernaus, que el 2007 va decidir no disputar el Premundial i centrar-se en el treball amb el seu club, el Polideportivo Ejido de la segona divisió espanyola. Anteriorment Bernaus, un futbolista en dinàmica professional, ja s’havia absentat d’un Preeuropeu anterior ja que no va arribar a un acord econòmic amb la federació.

La renúncia de Sergio Moreno no hauria de tenir en principi cap tipus de conseqüència més enllà que el seleccionador, tenint en compte la decisió que li ha comunicat el jugador, ja no el convoqui més. De totes maneres, i tal com passa en altres països com per exemple Espanya, la Llei de l’esport estableix un marc sancionador per a aquest tipus de situacions. El text, amb un marge d’interpretació ampli, titlla d’infracció molt greu “la negativa injustificada a assistir a les convocatòries, als entrenaments, a les proves o a les competicions de les seleccions esportives nacionals”.

L'AFER DE LA GESPA ARTIFICIAL NO PREOCUPA DE MOMENT

El Govern i la Federació de Futbol, gestors de la major part dels terrenys de joc amb gespa artificial que acullen entrenaments i partits –de futbol i de rugbi–, no es mostren inquiets ara per ara per les informacions que parlen de riscos cancerígens del cautxú d’aquesta superfície.

Un programa de la televisió holandesa va denunciar fa uns dies aquests riscos amb el testimoni de científics que no descartaven que les boletes de cautxú reciclat –procedent de pneumàtics usats– poguessin afavorir l’aparició del càncer. Arran de les informacions, diferents clubs amateur van suspendre els seus partits i el govern holandès ha demanat una investigació urgent a l’Institut per a la Salut i l’Entorn d’aquell país. Fonts de l’executiu indicaven que en aquest sentit se segueixen les normatives europees i que de moment cap institució de referència ha donat directrius que invalidin que es pugui fer esport en gespa artificial.

tracking