bàsquet 3x3

Perillen els dos Preeuropeus compromesos

La situació econòmica de la federació pot obligar a trencar l’acord amb la FIBA, que no s’acarnissaria

Perillen els dos Preeuropeus compromesosFIBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i l’èxit del primer torneig classificatori per al Campionat d’Europa de bàsquet 3x3 que es va celebrar el juny passat a Escaldes-Engordany, la seva continuïtat perilla. La bona organització a càrrec de la Federació Andorrana (FAB) va ser elogiada pels representants de la FIBA, que ja prèviament havien confiat en la bona feina d’Andorra atorgant-li tres edicions del Preeuropeu (2016, 2017 i 2018). Aquest acord, però, podria trencar-se degut a les dificultats econòmiques que estan sacsejant la federació, en gran part pel dèficit de 50.000 euros que va representar muntar un torneig de gran envergadura com el d’Escaldes.

Els números vermells i la manca de suport econòmic, tant des del vessant institucional –comú d’Escaldes al marge, l’únic que aposta pel 3x3– com privat poden portar finalment la FAB a prendre la decisió de no assumir els dos tornejos compromesos amb la FIBA.

Fonts federatives van assenyalar ahir al Diari que esperaran fins l’últim moment per prendre la decisió definitiva, tot i reconèixer que les possibilitats són minses, per respecte al comú escaldenc que en tot moment ha donat suport al projecte del 3x3. El que no pot suportar la federació és organitzar el torneig i tornar a tancar amb números vermells, per molt que es redueixi el muntatge de la competició o que s’assumeixi en les categories de base, que comportaria menys despeses.

En vista a haver de renunciar als dos Preeuropeus, l’entitat que presideix Manel Fernàndez ha iniciat converses amb la FIBA, que és coneixedora de la precària situació econòmica per la qual està passant l’entitat. Davant d’això, i de la bona feina feta fins ara –Andorra sempre era posada com a exemple de país implicat en el 3x3– l’organisme ha manifestat la seva bona voluntat i la intenció de no perjudicar encara més l’economia federativa.

Les estretors pressupostàries afectaran també la planificació esportiva de la propera temporada. En aquest sentit la federació decidirà properament quins equips nacionals competeixen, però la seva participació sembla que es veurà reduïda a la mínima expressió. El fet d’organitzar algun torneig, especialment a les categories de base, pot garantir que no es congeli tota l’activitat.

LA LESIÓ DE CLÀUDIA BRUNET MARCA L'INICI DEL MUNDIAL

La selecció femenina de bàsquet 3x3 va debutar ahir al Mundial de Guangzhou (Xina) amb mal peu. Literalment. I és que en el primer minut del partit inaugural contra Austràlia Clàudia Brunet es va lesionar el turmell i es va perdre la resta de jornada i, probablement, el campionat sencer. Amb aquest handicap, Alba Pla, Pati Vicente i Eva Vilarrubla van haver d’acabar el partit contra Austràlia (derrota per 9 a 14) i, posteriorment, jugar davant Hongria, en un enfrontament que es va saldar amb un 21 a 8 en contra. Demà les noies que dirigeix Anna Busquet s’hauran d’enfrontar amb l’Argentina, el rival més potent del grup, i Macau per completar la primera fase. “En el primer partit les noies han competit molt bé contra un rival com Austràlia, que és superior, mentre que en el segon hem pagat el no poder rotar, cosa que es nota molt a aquest nivell”, apuntava Jaume Tomàs, director tècnic de la federació.

L’equip masculi, format per Rafa Casals, Oriol Fernàndez, Xavi Galera i Jordi Olcina, entrarà avui en competició davant Egipte i Indonèsia, dos rivals amb els quals tenen opció de guanyar. Per a divendres quedaran els duels contra Eslovènia, tota una potència, i l’Uruguai.

tracking