ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc s'exhibeix davant el Joventut

El MoraBanc, al ritme d’un espectacular Albicy i amb un Jelinek imparable, derrota el Joventut i suma el segon triomf

El MoraBanc s'exhibeix davant el JoventutFernando Galindo

El MoraBanc Andor­ra es va mantenir fidel a la tradició i va allargar ahir la ratxa de victòries davant el Divina Seguros Joventut (92-73). Cinc en són ja de consecutives a la lliga des del retorn dels andorrans, que van evidenciar trobar-se en un bon moment. I per això van sumar el segon triomf i segueixen invictes. El duel contra la Penya –qui t’ha vist i qui et veu– va encimbellar alguns jugadors. Començant pel base francès –oh là là! Albicy– que va oferir tota una demostració de joc, amb recuperacions en defensa per pressió als bases rivals i assistències valuoses (12, les mateixes que tot el Joventut). Si Albicy va imposar el seu ritme elèctric, David Jelinek va aportar l’efectivitat, amb només un tir de dos errat i 20 punts i 25 de valoració. I dos homes més es van sumar al festival, sense fer soroll. Nacho Martín (18 punts i 5 rebots) i un Oliver Stevic a qui el públic està descobrint i que sempre apareix (15 punts i 5 rebots).

Davant d’aquest desplegament, pocs arguments va poder oferir el Joventut, que un partit més es va jugar la seva sort als triples, sense resultat (tercera der­rota seguida).

I això que fins al descans semblava que els verd-i-negres (ahir de blanc) podrien donar guerra al MoraBanc, que guanyava per una mínima renda (46-44) després d’uns primers 20 minuts d’alternances en el marcador. Per què quan semblava que un equip volia agafar embranzida (12-6 per als locals), ràpidament arribava la recuperació del rival (parcial de 9 a 18 per tancar el primer quart 21-24 amb Geilo fent mal a la defensa andorrana). En el segon, més del mateix, amb diferències que mai no van superar els 5 punts. Però com va passar contra el Gran Canària, va arribar el descans i el MoraBanc va explotar. Una antiesportiva a Albert Miralles va començar a llançar els de Peñarroya cap a la victòria, en els millors minuts d’un Albicy elèctric, que va contagiar els companys –Schreiner s’ha d’activar molt encara perquè no es noti l’absència del francès–. La defensa andorrana va fluir i a poc a poc, amb Jelinek sumant punts sense errada, el MoraBanc es feia fàcilment amb el comandament del partit davant una Penya que va anar de més a menys (19 pèrdues) i que va notar el cansament després de jugar divendres a la nit. El parcial de 29-18 en el tercer quart va deixar el partit pràcticament encarrilat. El Joventut encara va tenir esma per baixar de la barrera dels 10 punts (75-66) abans de claudicar definitivament davant un MoraBanc que volia divertir-se i fer gaudir l’afició. Com així va ser. Quan faltaven dos minuts, Peñarroya va premiar el gran partit de Jelinek, substituint-lo per Guille Colom, que va tenir temps per sumar-se a la festa amb un triple per finalitzar un contraatac. La jugada perfecta per tancar una victòria convincent per la màxima diferència (19 punts). Diumenge el Buesa Arena espera el MoraBanc. Tota una prova de foc. El Baskonia no és ni molt menys aquesta Penya.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

"AIXÒ ACABA DE COMENÇA"

Tot i que en les anteriors temporades ACB Joan Peñarroya i els seus homes no havien arrencat així, el tècnic del MoraBanc Andorra deixava clar que la lliga és llarga. “Hem començat amb dues victòries que és el que volíem, però això acaba de començar, tenim un marge de millora molt gran i hem de millorar molt en una lliga hipercomplicada com aquesta”, comentava per rebaixar triomfalisme després del partit.

El tècnic analitzava l’enfrontament davant del Joventut destacant la regularitat en l’ofensiva però menys línia recta en la defensa. En la primera part, deia, “els concedim situacions de comoditat, ens castiguen i ens anoten”; i en els dos darrers quarts “la nostra defensa ha millorat. La Penya no s’ha trobat a gust, hem dominat el rebot i hem pogut cór­rer”. Per sobre de les individualitats volia destacar el conjunt. “Equip, bloc. Hem de tenir la capacitat que jugadors que no estiguin encertats continuïn treballant per a l’equip” exposava quan se li va demanar per un Shermadini que, reconeixia, potser havia errat situacions que no acostuma. “Està clar que tenim individualitats i necessitem de totes elles al seu millor nivell, però hem de jugar com un equip. Necessitem de tothom”.

Respecte a les llacunes en les tasques de contenció indicava que “estic bastant satisfet de com han anat aquests dies, fa tres setmanes que treballem tots junts, però està clar que ser més sòlids en les nostres situacions defensives és un objectiu”.

EL RIVAL

"HEM DEIXAT DE FER EL BÀSQUET QUE VOLÍEM

Diego ocampo.

el tècnic del joventut explicava que l’equip es va refer d’una sortida amb dubtes per arribar al descans amb igualtat, però lamentava un tercer quart en el qual “hi ha hagut vàries accions que han marcat el partit. Una pèrdua, una antiesportiva de Miralles i dues cistelles de Martín en l’u contra u”. Ocampo afegia que a partir de llavors el seu equip ha patit més. “Hem deixat córrer l’Andorra, hem deixat de rebotejar i de fer el bàsquet que volíem. Si perds dinou pilotes un equip com l’Andorra et fa molt de mal al contraatac.”

EL JUGADOR

Andrew Albicy, Base del MoraBanc Andorra

"HEM FET UNA BONA DEFENSA

El francès deia després del partit que “hem tingut bons moments i hem fet una bona defensa en la segona part, com contra el Gran Canària”. I hi afegia que “hem de millorar per guanyar més partits. Personalment em sento bé a l’equip”.