muntanyisme

Teixidó i els germans Casal poden fer història a la Copa del Món

MoraBanc realitza un vídeo per animal els tres corredors de l'equip nacional de curses de muntanya per a l'última prova de la temporada d'aquest cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FerranTeixidó i Marc i Òscar Casal han comparegutavui en roda de premsaprèvia a la darrera cursade la temporada de la Copa del Món d'Skyrunning, la qual considerencom un "premi". "Ho hem donat tot i no se'ns pot retreure res", ha considerat Òscar Casal, cinquè classificat del campionat. L'equip va començar la temporada a l'abril i arribadesgastata aquest moment de la temporada. "Sort que només queda una cursa, perquè arribem cansats, però ens enfrontem als millors i això és un al·licient. On potser no arriben les forces, arriba la il·lusió", ha afegit Casal. El seu germà Marc, sisè classificat de les Skyno ha volgut posar-se pressió afegidade cara al cap de setmana a la cursa d'Itàlia:"No em poso l'objectiu d'acabar entre els tres primers, perquè és difícil amb els participants que hi ha, però ser al Top 10 ja seria tot un èxit", ha explicat Marc Casal, sisè classificat del campionat.

Qui més opcions té d'assolir un gran resultat dels tres, però, és Ferran Texidió,líder de la Copa del Món de Vertical Skyrunning. El corredor andorràha comentatque "passi el que passi haurem fet una bona temporada tots tres", malgrat queassumeixen que "és molt complicat" entrar al podi.

Des de la Federació Andorrana de Muntanyisme, el seu president, Jaume Esteve, ha fet una crida a la població perquè doni suport als corredors d'elit del país. "A Andorra costa que la gent s'aboqui amb els nostres esportistes d'elit, el país s'hauria d'adonar que els nostres esportistes són capaços de lluitar pels millors resultats en una disciplina tan arrelada a Andorra com és la muntanya", ha explicat Esteve.

Qui sí ha respòs a la cridaés el patrocinadorprincipal, MoraBanc, que ha realitzat un vídeo per animar els tres competidors andorrans a lluitar fins el final aquest cap de setmana.'Amunt!', és l'expressió amb la qualels treballadors de l'entitatescoratgen els corredors a esforçar-seen la sevaúltimacursa de la temporada i mirar d'il·lusionar el país amb un nou gran resultat de l'esport andorrà.

tracking