Reportatge

“Vull ser genet”

Amb només 4 anys, Joan Caminal Castañé ho tenia clar. “Vull ser genet professional”, va assegurar quan en una festa de final de curs van preguntar als alumnes què volien ser de grans.

“Vull ser genet”A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni bomber, ni mestre, ni futbolista, ni astronauta… El jove genet andor­rà, ara resident a Barcelona, continua perseguint el seu somni. A punt de fer els 14 anys, el cap de setmana passat va guanyar la medalla d’or, amb un triple 0, al Campionat de Catalunya, categoria infantil elit, celebrat a l’Open Sport Club del Prat de Llobregat, on entrena habitualment, i a principi de mes va debutar internacionalment a Itàlia amb excel·lents resultats. “De ben petit va pujar al cavall i va posar-se uns esquís. Però de seguida dels esquís no en volia ni sentir a parlar”, explica la mare de Caminal, Asun Castañé. La passió del seu fill ha involucrat tota la família i l’Asun és ara jutgessa de competició. “A l’hípica hi ha dues maneres d’avançar, mitjançant la butxaca o amb treball, i nosaltres ens hem implicat al màxim”, explica. La família va traslladar-se per carretera a l’Arezzo, on el Joan va aconseguir un primer lloc, dos segons i un quart, i va escoltar, com van dir allà, “l’himne de la República d'Andorra”, recorda l’Asun entre somriures.

La família, després de moltes voltes, ha trobat el seu lloc a Barcelona. En Joan entrena amb els seus dos cavalls, Maggy du Buisson Z i History al Prat, i estudia a l’escola Lleó XIII, un centre d’ensenyament amb estudis adaptats a esportistes d’alt rendiment i on assisteixen, entre d’altres, membres de la Masia del Barça. El seu entrenador, Primitivo Nieves, va ser recentment un dels participants a l’edició del concurs de salt internacional cinc estrelles celebrat al Reial Club de Polo de Barcelona.

Fins ara, els resultats acompa­nyen el Joan. Infantil de nivell A, és un dels únics cinc genets a Catalunya que salten per sobre d’1,30, una alçada que només 12 genets de la seva categoria superen a Espanya. El jove segueix fent salts per complir el seu somni d'infància.

tracking