Regals a l'Atlètic

El conjunt de Diego Simeone, líder després de guanyar a Mestalla i de les punxades de Barça i Reial Madrid

L’Atlètic de Madrid arriba líder de la lliga a l’aturada de seleccions després d’aprofitar ahir les punxades de Reial Madrid i Barça i no fallar (0-2) a la visita al València. Superat un inici de temporada dubitatiu, els de Diego Simeone passen per un moment de forma pletòric i encapçalen la classificació amb 15 punts, els mateixos que els blancs, un més que el Sevilla i dos sobre el Barça. Els blaugrana van pagar una nefasta primera meitat a Balaídos i van caure (4-3) un any més contra el Celta, desaprofitant l’oportunitat de col·locar-se líders després de l’empat del Madrid (1-1) al Bernabéu contra l’Eibar.

Els de Luis Enrique ja perdien per 3 a 0 en el minut 33’ sorpresos per un Celta que va aprofitar un error de Ter Stegen i Busquets per obrir el marcador gràcies a Pione Sisto. L’alemany, en una nit per oblidar, va pagar el seu excés de confiança en el quart gol del Celta que frenava la reacció blaugrana, en regalar la pilota a Pablo Hernández (76’). Durant la segona meitat, el Barça, amb gols de Piqué (57’) i Neymar (63’) de penal semblava reaccionar als de Iago Aspas i Mathieu. El segon gol del central (87’) va quedar en una demostració de caràcter.

Un Madrid abonat a l’empat va ser incapaç de superar l’Eibar tot i que Bale només va tardar onze minuts a igualar el gol inicial de Fran Rico (5’). Sense Modric per organitzar el joc ofensiu i Casemiro per donar equilibri els de Zidane no aconsegueixen governar els partits i es mostren vulnerables. Els blancs no va intimidar el conjunt basc i tampoc van trobar la salvació a l’èpica habitual.

En el partit que obria la jornada dominical, l’Atlètic va sumar els tres punts tot i un nou recital de Diego Alves, que va aturar dos penals –suma 19 parades en 41 xuts– a Griezman i Gabi. Gràcies a l’encert del brasiler, el València va arribar amb opcions a la dar­rera mitja hora, quan Griezman va redimir-se de l’error des dels onze metres en aprofitar un refús d’Alves a xut de Carrasco. Kevin Gameiro va sentenciar el partit en un contraatac en el temps afegit.