Ciclisme

Esteban Chaves aconsegueix un triomf èpic a Llombardia

Colofó a una temporada històrica amb podis al Giro i la Vuelta

Esteban Chaves aconsegueix un triomf èpic a Llombardia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El resident Esteban Chaves va aconseguir ahir una de les victòries més importants de la seva car­rera després d’adjudicar-se en el darrer centímetre el Giro de Llombardia, prova que tanca el calendari World Tour del 2016. El triomf a l’edició 110 de la clàssica italiana suposa la cirereta al pastís de la temporada del colombià, segon classificat de la general del Giro d’Itàlia i tercer de la Vuelta a Espanya.

El corredor de l’Orica-BikeExchange també va convertir-se en el primer no europeu a adjudicar-se la prova. Amb un temps de 6 hores 26’ 36”, Chaves va superar en el darrer sospir l’italià Diego Rosa, que va llançar un atac que semblava definitiu a falta de 250 metres, i el també colombià Rigoberto Uran. El grup de quatre cor­redors, en el qual també hi figurava el francès Romain Bardet abans de despenjar-se a 3 quilòmetres de meta, va recórrer en solitari els darrers 27 quilòmetres dels 241 que unien Como i Bergamo.

També va ser ahir a la sortida de Bergamo Joaquim Purito Rodríguez, guanyador en dues ocasions (2012 i 2013). El del Katusha va ser un dels 139 ciclistes que no va creuar la línia de meta.

tracking