Esquí alpí

La millor prèvia

Grandvalira i la Federació d’Esquí organitzaran per tercera vegada les finals de la Copa d’Europa el 2018

La millor prèviaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra acollirà el 2018 les finals de la Copa d’Europa d’equí alpí. La Federació Internacional (FIS) va adjudicar ahir a Grandvalira i la Federació Andorrana (FAE) l’organització de l’esdeveniment en el marc de les reunions de tardor que des del dia 27 i fins avui s’han celebrat a Zuric. La celebració de les finals de la Copa d’Europa serà un test de primer nivell abans d’acollir les de la Copa del Món el 2019.

“Molt satisfets per un anunci que ens suposarà una molt bona preparació per a la Copa de Món”, comentava ahir des de Suïssa el director tècnic de la FAE, Carles Visa. Juntament amb Visa, han estat presents a Zuric Conrad Blanch, director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, director general adjunt, Albert Coma, president de la FAE, Josep Maria Raméntol, vicepresident, i Jordi Pujol, director de la cursa. El director tècnic de la federació insistia que es tracta “d’una oportunitat immillorable per preparar els equips de treball i les dues arribades. A més ens obre la possibilitat de participar-hi amb més corredors de casa, així que es tracta d’una gran notícia en l’àmbit organitzatiu però també en l’esportiu”. La representació andorrana també va viatjar a Suïssa amb les peticions per poder organitzar la Copa del Món els anys 2021 i 2023 sota el braç.

Les finals de la Copa d’Europa tornaran al país el març del 2018. Serà la tercera ocasió que Andor­ra aculli la prova que tanca la temporada europea, després de les celebrades els anys 2014 i 2015, que se sumen a les proves de la competició celebrades els anys 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013. L’assignació de la FIS arriba gairebé un any després de l’anunci de Grandvalira com a seu de les finals de la Copa del Món del 2019, que es disputaran entre els dies 11 i 17 del mes de març a les pistes d’Avet i l’Àliga dels sectors Soldeu i el Tarter i que acolliran els 25 millors esquiadors del món, en les categories masculina i femenina, en totes les disciplines. Andorra va adjudicar-se les finals, amb 8 vots sobre els 12 possibles, per davant de Lenzerheide (Suïssa) i Meribel (França).

Ahir a Zuric, la FIS també va donar el vistiplau a la celebració de dues proves de la Copa del Món del quilòmetre llançat, que se celebraran a la pista Riberal del sector Grau Roig els dies 6 i 9 d’abril de l’any vinent. Grandvalira, però, podria acollir una tercera prova del calendari després de la petició de la FIS, una possibilitat que es debatrà durant la jornada d’avui. El circuit 2016-2017 de quilòmetre llançat compta amb dues proves més adjudicades a Sun Peaks (Canadà) i Idre (Suècia) i manté la incògnita sobre la decisió final de Vars (França).

EPÍGRAF

Pallàs, podi a Cerro Castor

Carmina Pallàs, segona, i Àxel Esteve, quart, van ser els millors andorrans en gegant FIS celebrat ahir a Cer­ro Castor. L’esquiadora, amb un temps de 1’48”20 va quedar-se només a 0”15 de la guanyadora. A la mateixa prova, Sissi Hinterreitner va ser quarta mentre que Sara Ramèntol va quedar fora a la primera mànega i Mariona Ramèntol a la segona. A la prova masculina, Robert Solsona (17è) va ser el primer andorrà per darrere d’Esteve, seguit de Marc Oliveras (18è), Kevin Courrieu (21è) i Matías Vargas (24è). Joan Verdú, Josh Alayrach, Arià Missé i Xavi Salvadores no van poder finalitzar la prova.

LA COPA DEL MÓN FEMENINA VA ARRIBA A 292 MILIONS DE TELEESPECTADORS

Ahir també es van donar a conèixer les audiències televisives de temporada. Infront, l’agència encarregada de la retransmissió en l’àmbit mundial de la Copa del Món femenina celebrada el febrer passat, va xifrar en 292 milions de teleespectadors potencials l’impacte de les imatges de Grandvalira i Andor­ra a través dels 35 canals que van fer arribar l’esdeveniment a tots els racons del planeta, el que suposa una mitjana de 146 milions per cada dia de competició. La durada total de l’emissió, sumant les retransmissions en directe i en diferit, va arribar a les 75 hores. De les dades en destaca l’increment en de més d’un 80% de l’audiència televisiva en comparació a la Copa del Món del 2012. Per que fa al retorn mediàtic en premsa, ràdio i televisió als mitjans espanyols i francesos, les agències Acceso i Kantar Media van estimar que el valor va arribar als 4,4 milions d’euros.

Grandvalira va acollir els dies 27 i 28 de febrer per segona vegada a la història una prova de la Copa del Món d’esquí alpí amb victòries de Federica Brignone al supergegant i Marie-Michèle Gagnon a la combinada alpina, i especialment marcada per la forta caiguda que va suposar el final de la temporada per a Lindsey Vonn.

tracking