Bàsquet

Primera decepció

El MoraBanc Andorra perd davant un Manresa més sencer en els últims minuts i es queda sense una
final que els del Bages jugaran contra el Barça

Primera decepció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es comptava que després d’un bon comportament des de l’inici de pretemporada el MoraBanc Andorra podria accedir a la final de la lliga catalana, un partit que havia jugat, i perdut, contra el Barça en les dues aparicions anteriors i que buscava aquesta vegada en condició d’amfitrió. Era el primer duel del nou projecte a casa, una presentació davant de l’afició amb títol en joc. I va fer llufa, amb una derrota per 72 a 77 davant un Manresa que va acabar superant en mèrits els de Peñar­roya, sobretot per una gestió dels instants finals en què venint del darrere va saber recuperar la iniciativa i tancar el matx amb bones eleccions. Tindrà el premi de jugar-se el títol en la final davant del favorit Barça, que es desfeia amb claredat del Joventut (78-52) tot i les baixes que presenta en el perímetre.

Com se sol dir en aquestes circumstàncies és millor que la plantofada arribi ara que en la lliga, que també arrencarà a casa davant un Gran Canària en forma. Quan arribi aquell moment el MoraBanc necessitarà haver millorat coses, perquè ahir va ensenyar píndoles del nou estil que es vol imprimir en l’exercici 2016-17 però també va ser un equip massa inconsistent davant un rival que va semblar una mica més fet en aquests moments. Del tempteig inicial va semblar sortir més ben parat el Manresa, però dos triples, de Jelinek i Schreiner, situaven els de Peñarroya per davant (12-10). Agafava una mica d’embranzida l’equip, que vol ensenyar defensa i intensitat, pensament ràpid i poca especulació. Acabava el primer quart per davant (19-17) i mostrava un bon comportament en l’inici del segon per situar-se amb un interessant 26 a 19. Semblava que li agafava la corda al partit quan va arribar una intencionada de Guille Colom per revitalitzar un Manresa que va capgirar el marcador fins a un 30 a 36 al descans. Amb cirereta inclosa, un triple de Costa des de la seva pista quan els del Principat no havien estat capaços de tancar la darrera possessió.

Pintaven bastos per a un Andor­ra irregular i amb peces per engranar, però el tercer acte va ser recuperador. L’electricitat d’Albicy en la direcció, alguna recuperació i transició ràpida i efectiva de nou va ajustar les coses. I la qualitat de Nacho Martín també va ser valuosa, aportant punts per contrarestar la feina d’un Manresa que executava prou bé amb els seus interiors, en què Auda i Andric adquirien protagonisme. Es mantenien igualades les coses però l’Andorra mantenia una iniciativa que sempre és interessant quan els partits dibuixen marcadors curts i diferències mínimes. Després d’un bon tercer quart, amb un 54 a 51, se seguia eficaç i amb una renda que va arribar a ser de sis punts (64-58). Però sempre a prop, el Manresa va trobar l’atreviment de Suggs i els seus triples i bones accions en el tram final, amb un altre llançament de tres decisiu d’Auda. L’Andorra havia intentat aplicar-se en defensa però veia com la diferència s’esmunyia poc a poc mentre en el joc de possessions finals els visitants feien valer la iniciativa per dur el desencís a la parròquia local.

Força brega, menys encert

La lluita promesa per a aquest exercici, que pot exemplificar la feina fosca d’Stevic o la velocitat del nou base francès, necessitarà de la companyia de més encert del que es va mostrar ahir. Per exemple que els alers, Walker i Antetokounmpo, dos nouvinguts a l’ACB, aportin punts al físic i l’entusiasme que exhibeixen. I hi ha tanta feina per fer com pista per executar-ho, malgrat que hauria estat bonic jugar-se un títol aquesta nit a casa contra el Barça. L’equip s’ho haurà de mirar des de la graderia i començar a pensar com clavar-li queixalada al Gran Canària d’aquí a pocs dies. Llavors ningú ja no recordarà la lliga catalana.

ATRACTIU

Presència de vip a la llotja

Les semifinals de la lliga catalana van generar la presència de nombrosos VIP a la llotja, encapçalats pel president de la Federació Catalana, l’organitzadora, Joan Fa. No hi van faltar els representants dels clubs, entre els quals l’exjugador i director esportiu del Barça Rodrigo de la Fuente i el president de la Penya, Jordi Villacampa. També hi va assistir Ferran Martínez, membre de la comissió de bàsquet del Barça, i l’expresident de la Federació Catalana i després de l’Espanyola de Bàsquet, Pere Sust. Per part local no hi van faltar el cap de Govern, Toni Martí, i Mònica Codina, representant el comú.

tracking