curses de muntanya

La 2.900 Alpine Run manté el límit dels 50 corredors

L'objectiu és el de mantenir l'esperit de les "curses salvatges" de fa 25 anys

Jokin Lizeaga en el moment d'arribar com a vencedor de la primera edició2.900 Alpine Run

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de la 2.900 Alpine Run ja ha començat el seu particular compte enrere. Nascuda l'any passat amb l'objectiu de recuperar "l'esperit de les curses de fa 25 anys", més "salvatges", evitant camins marcats i massificacions de corredors que el que acaben fent és baixar-ne el nivell, tal com han defensat els directors de la cursa, Carles Rossell i Matthieu Lefort, han creat aquesta prova molt exigent i d'alt nivell, reservada només per a corredors experts. Tindrà lloc el dissabte 7 d'octubreales 12 de la nit els corredors sortiran des del refugi dels estanys de la Pera.Tindran 24 hores per completar set pics de més de 2.900 metres: Portelleta, Estanyó, Serrera, Font Blanca, Medacobra, Roca Entravessada i Comapedrosa. En total 70 quilòmetres i 6.700 metres de desnivell positiu fins arribar al refugi del Comapedrosa.

El guanyador de l'any passat, Jokin Lizeaga (que no repeteix), va necessitar 14 hores i 48 minuts. Si la meteorologia respecta, els directors confien que es baixi la marca aquest any, tenint en compte el nivell dels participants, entre ells quatre andorrans.

Precisament el nivell dels corredors és un dels punts que vol preservar la 2.900 Alpine Run, i per això es limita la participació als 50 corredors, provinents de dotze països i amb quatre dones confirmades. "Vam rebre 300 inscripcions", ha explicat Rossell, i n'han escollit mig centenar que tenen "currículums excel·lents". Una decisió complicada de fer que els ha portat a estudiar l'opció de fer sorteig cara l'edició de l’any vinent.

Els codirectors defensen que estem davant "la primera cursa 'alpinrunning' del món" i que volen crear tendència amb aquest concepte més exclusiu i limitat que puja les muntanyes pel camí més recte. Però és difícil, ha reconegut Lefort, perquè com que tenen bona acollida els organitzadors cada any augmenten places. De fet, "nosaltres hem rebut" pressions també per augmentar-ne, "però no ho volem fer". "No estem aquí per fer curses populars", ha sentenciat.

D'altra banda, el proper dimecres 5 d'octubre a Ordino, tindrà lloc la projecció del documental sobre la primera edició de la 2.900 Alpine Run. El conseller de Turisme i Esports de la parròquia, Jordi Serracanta, ha exposat que aquesta cursa ajuda a posicionar la parròquia com a destí de proves de muntanya i ha animat els organitzadors que, ara que ja està "consolidada", la mantinguin viva els propers anys.

tracking