Bàsquet

El MoraBanc vol mostrar múscul d'amfitrió a la lliga catalana

El nou grup de Peñarroya s’estrena davant de l’afició en unes semifinals contra el Manresa en què és favorit

El MoraBanc vol mostrar múscul d'amfitrió a la lliga catalanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presentació del MoraBanc Andorra davant la seva parròquia tindrà un títol en joc, la lliga catalana. El Poliesportiu d’Andorra acull avui i demà el torneig amb els del Principat exercint d’amfitrions, el Barça, el Joventut i el Manresa. El MoraBanc no rebutja el cartell de favorit davant l’equip manresà i vol ensenyar múscul en el segon duel de semifinals (20.45 hores). Abans (18.30 hores) arribarà tot un clàssic, el Barça-Penya. Els vencedors es veuran les cares demà en la final, mentre que els perdedors marxaran cap a casa pensant ja en l’estrena a la lliga aquest cap de setmana –per a l’Andorra, que descansa la primera jornada, hi haurà uns dies més de marge–.

“És una competició maca, que sempre ens ha fet gràcia competir-la i competir-la bé. Aquest any amb l’afegit que juguem a casa, amb molts jugadors nous... Ens motiva i tenim ganes de fer un bon paper, sent conscients de les altures a les quals estem i que fa una setmana que estem treballant tots junts”, manifestava el tècnic, Joan Peñarroya, sobre un títol que sempre fa part de la pretemporada. L’afició del MoraBanc podrà veure moltes cares noves al Poliesportiu –no hi ha baixes–, com també n’hi haurà en un Manresa que arriba cedint protagonisme. “Ja ens està bé tenir el cartell de favorits, volem guanyar, no ho amaguem, i volem jugar la final de dijous. Si des de Manresa diuen això perfecte, però jo conec una mica els manresans”, comentava sobre els favoritismes i amb ironia el tècnic, tot un símbol de l’equip del Bages en l’etapa de jugador. Tanmateix preveu dificultats. “Espero un partit dur, el Manresa està jugant molt bé, té més equip del que tothom es pensa, té jugadors importants i està fent una pretemporada prou bona”, advertia del rival. I afegia informació a la pretemporada tot dient que els manresans van vèncer “de trenta” el Zenit rus, contra el qual l’Andorra perdia en un matx a porta tancada divendres. El que espera que l’equip mostri abans de l’estrena a la lliga contra el Gran Canària és una defensa més agressiva i capacitat atlètica per “ser més intensos amb la pilota, jugar a camp obert i a partir d’aquí tenir més equilibri”. Un dels nous a encistellar al Poliesportiu serà l’aler-pivot Nacho Martín, qui deia que “veig l’equip molt bé. S’ha notat el canvi quan han arribat els tres que faltaven, crec que tenim molt pes a totes les posicions i tenim un equip molt complet”.

L’Andorra i el Manresa jugaran coneixent el primer finalista, que sortirà d’un FC Barcelona Lassa-Divina Seguros Joventut que les previsibles absències blaugranes segurament fan de pronòstic una mica obert. Koponen és baixa, mentre que Rice, Ribas i Navarro tenen problemes físics i tot indica que el tècnic, Georgios Bartzokas, els reservarà pensant en la lliga. Amb tot, com deia Martín, el Barça sempre està obligat a guanyar el que juga i una mostra és la lliga catalana, que s’ha endut en les últimes set edicions. Les dues dar­­­reres amb final contra l’Andorra.

LA LLIGA ENDESA MANTINDRÀ LES DUES PLACES DE DECENS

Malgrat que aquesta temporada serà imparell, amb disset equips en comptes dels divuit habituals, la lliga Endesa mantindrà dues places de descens. Ho van acordar ahir els clubs en l’assemblea general de l’ACB. El president del MoraBanc lamentava que no s’aprovés tenir una sola plaça de descens. “El bloqueig dels clubs més grans –calia majoria reforçada– ha provocat que no es canviés i per tant és una mala notícia per als clubs de la nostra classe social, diríem”. L’ACB segueix negociant amb la Federació Espanyola i el CSD sobre els ascensos i els forts requisits econòmics que compliquen les coses als equips de LEB or.

tracking