Reportatge

La cort del rei Arnold

Mònica Bernaus participa a la primera edició de l’Arnold Classic Europe, la cita més important del culturisme internacional, organitzada per Arnold Schwarzenegger i on Rubén Rispal aspira a poder ser-hi present en les properes edicions.

La cort del rei ArnoldFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer-se una foto amb Terminator, Conan, Ivan Danko i el governador de Califòrnia té un preu: concretament 400 euros. “Altres anys no era tan car, però igualment hi havia cua tota l’estona”, explica Mònica Bernaus. L’andorrana va participar el cap de setmana passat a la sisena fira Arnold Classic Europe, la cita més important del culturisme internacional, creada per l’actor Arnold Schwarzenegger, celebrada per primera vegada a Barcelona després de diverses edicions a Madrid.

“L’esdeveniment s’organitza en dues parts. Una que és com una fira qualsevol on pel preu de l’entrada passeges per la zona dels estands on pots trobar marques de tot, roba, nutrició i begudes esportives, màquines de fitness, electroestimulació... i on també disputen les seves proves els competidors amateurs. Per altra banda, hi ha una zona amb la competició dels professionals amb entrades que poden anar dels 80 als 200 euros”, explica la culturista andorrana. Més de 60.000 visitants van passar pel recinte de l’Hospitalet, on també van competir 1.400 atletes en les diverses disciplines d’una trobada que va més enllà del culturisme, tot i que n’és el pilar.

I és que com assegura el també andorrà Rubén Rispal, “és com la Champions del culturisme”.

Mònica Bernaus no va poder aconseguir passar el primer tall i situar-se entre les deu millors de la seva categoria, la biquini fitness. “Em va faltar concentració, em van trair els nervis. Fins al darrer moment vaig estar amb la meva gent i quan va arribar el meu torn no estava preparada, vaig passar de la zona de confort a molta tensió de forma massa sobtada. Em vaig fer petita, la falta d’experiència em va jugar una mala passada”. Bernaus encara ara la seva participació al Campionat d’Espanya, on buscarà el títol en categoria absoluta, i també a la Liverpool Diamond Cup, que se celebrarà entre el 14 i el 17 d’octubre.

L’andorrana va poder viure de ben a prop l’arribada del gran protagonista de tot el muntatge, Arnold Schwarzenegger. “Va coincidir just abans que em toqués competir. Va ser caòtica, una bogeria, fins i tot hi havia gent pujada una sobre l’altra per intentar aconseguir un foto. Ell va arribar envoltat de desenes de persones de seguretat, premsa i membres de l’organització”. Un moment que també va viure, tot i que des de la distància, Rubén Rispal, que sí que va tornar de la fira amb una foto amb el nord-americà Kevin Levrone, un dels grans noms del culturisme mundial, bloguer, músic, actor i membre del Hall of Fame de la Federació Internacional de BodyBuilding i Fitness. Tot i que aquesta vegada només va assistir-hi com a espectador, poder competir a l’Arnold és un dels objectius de l’andor­rà: “No estic a tope, encara em falta nivell i treballar per poder competir internacionalment al costat dels millors, però espero poder-ho fer en un parell d’anys.”

tracking