Bàsquet

El primer títol, a casa

El MoraBanc afronta amb il·lusió el repte de guanyar la primera Lliga Catalana ACB, aprofitant el factor pista

El primer títol, a casaFCBQ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga Catalana ACB arriba demà a Andorra amb prou al·licients per cridar l’atenció dels aficionats al bàsquet. Serà la primera vegada que el Poliesportiu aculli la competició que enfronta els millors equips catalans i el MoraBanc. Serà també el primer cop que els seguidors locals podran veure en directe l’equip de Joan Peñarroya, amb la possibilitat de guanyar el primer títol de la Lliga Catalana, a casa. I serà l’últim test de pretemporada per a tots els equips, que debutaran el cap de setmana a l’ACB, tret del MoraBanc que descansa i haurà d’esperar fins dijous 6 per estrenar-se al Poliesportiu contra l’Herbalife Gran Canària, recentment campió de la Supercopa.

Per tot plegat, FC Barcelona Lassa, Divina Seguros Joventut –els primers semifinalistes– i MoraBanc i ICL Manresa afronten motivats la Lliga Catalana i com una darrera prova per conjuntar les plantilles. El president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va assenyalar en la presentació del torneig “l’orgull” que representa per al club organitzar la Lliga Catalana, “el primer títol en joc de la temporada i contra tres clubs històrics de l’ACB”. Sobre la possibilitat de guanyar el trofeu després de dues finals perdudes contra el Barça, Aixàs va comentar que “no sé si és un objectiu, tenint en compte els rivals. Però sí que tenim molta il·lusió, sabent perfectament de la dificultat, començant per la semifinal contra el Manresa, que serà duríssima. Tenim màxima il·lusió de poder competir amb aquests rivals davant la nostra afició”.

Jaume Arnau, president executiu de l’ICL Manresa, no dubtava a atorgar al MoraBanc el paper de favorit. “I tant que n’és, de favorit. Nosaltres sortirem a competir i a intentar sobretot que hi hagi partit. L’Andorra és un equip molt explosiu i el pitjor que ens podria passar és que s’escapés al marcador i nosaltres abaixéssim els braços. Ells tenen una plantilla molt física, atlètica i penso que ho faran molt bé aquesta temporada, segur. És un equip molt reforçat respecte a l’any passat”, va indicar.

L’elogi a la plantilla del MoraBanc va ser una constant entre els representants dels equips catalans. El director esportiu del Barça Lassa, l’exjugador Rodrigo de la Fuente, apuntava que “el MoraBanc és un club que està fent bé les coses i ha fitxat molt bé aquest estiu. Serà un dels equips a tenir en compte aquesta temporada”. Qüestionat sobre el favoritisme del seu equip, amb 19 títols en el palmarès de la competició, De la Fuente va assenyalar que “sens dubte sortirem a gua-nyar. L’equip està en procés de construcció, però sé que és clar que hem d’estar preparats per a la primera semifinal”. La presència del base Tyrese Rice i de Pau Ribas és dubtosa per molèsties físiques. Koponen és baixa.

El rival dels blaugrana, el Divina Seguros Joventut, reconeixia en boca dels seu director esportiu, Jordi Martí, que el Barça “ha de ser el favorit. Tot i això, nosaltres treballarem cada minut i serem intensos i si ho fem bé i arribem a un final igualat estarem allà”. Sobre el MoraBanc, Martí va comentar que “crec que pot estar donant molta guerra aquesta temporada, per dalt. És un equip molt compensat en totes les posicions”.

El president de la Federació Catalana, Joan Fa, va indicar que espera “una Lliga Catalana molt competitiva”, al temps que demanava la màxima afluència d’espectadors, fet que també demanava Aixàs. La venda d’entrades per Internet al lloc web del MoraBanc va a bon ritme –també es poden adquirir demà a les taquilles–, a un preu de 10 euros per jornada o bé amb un pack de 15 per les dues. Els abonats del MoraBanc paguen la meitat.

tracking