Bàsquet

Burjanadze promet portar “energia” al Morabanc

Amb l’arribada de l’aler pivot georgià, Shermadini i Schreiner la plantilla ja treballa al complet

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El georgià Beka Burjanadze va abaixar ahir el teló de presentacions de pretemporada del MoraBanc Andorra, que amb la seva arribada, la del pivot Shermadini i el base Schreiner treballava ahir al complet per arrencar a la Lliga Endesa al màxim. Ater­rat d’un Preeuropeu en el qual va aconseguir la classificació amb la seva selecció l’aler pivot –22 anys, 2,01 metres d’altura i 122 quilos de pes– assegura que està disposat a “portar energia sobre la pista i ajudar els meus companys”. I identifica els seus punts forts: “Els rebots, la defensa, l’amenaça des de fora i córrer al contraatac”.

El seu perfil sintetitza bona part del que vol mostrar l’equip aquesta temporada i que es va trobar a faltar a l’anterior: caràcter, defensa i implicació. Gana per fer-se un nom i brillar a la màxima categoria espanyola. “Arribo amb molta il·lusió i fa que se’m passi el cansament que he tingut amb la selecció”, explicava després del treball amb Geòrgia. Del país i del club l’ha informat minuciosament el seu compatriota Shermadini.

El director general del MoraBanc, Francesc Solana, indicava que Burjanadze, que ha signat per a dues temporades, és “una aposta de futur, té molta ambició, treball i contundència en el seu joc, és un lluitador”. I que el club ha detectat en el seu bàsquet un punt de maduresa suficient per donar-li una segona alternativa. La temporada passada a LEB Or amb el Corunya va estar en setze punts i prop de set rebots per partit.

Va aterrar al júnior del Sevilla la temporada 2010-11 i la seva presència a la Lliga Endesa es va tallar la temporada 2013-14, quan va deixar la capital andalusa. “Per a mi era molt important tornar a l’ACB, demostrar el meu treball i la meva força. He madurat molt i sobretot he millorat la confiança”, explicava el georgià sobre la seva transformació.

“Pretemporada exprés”

Peñarroya dirigia la sessió d’ahir amb els onze efectius de què disposarà enguany el primer equip i Solana indicava que ara comença una mena de “pretemporada exprés de dues setmanes” amb la qual conjuntar al màxim totes les peces. Dissabte arriba un nou assaig contra el Divina Pastora Joventut –divendres es farà un partit d’entrenament davant del Ze­nit de Sant Petersburg rus– i la setmana vinent, tot i estar encara en pretemporada, arriba una cita important, la lliga catalana. Ho és perquè es juga a casa i servirà de presentació per a l’afició. I també perquè hi ha un títol en joc. El director general explicava el fet que dos dels tres que s’incorporen més tard coneixen els mecanismes de Peñarroya i no necessitaran una adaptació com podria ser el cas de Burjanadze.

Burjanadze promet portar “energia” al Morabanc

Burjanadze promet portar “energia” al Morabanc

tracking