Futbol

L'efecte Saviola

L’arribada de l’exjugador argentí a l’FC Ordino genera expectació en el món futbolístic, que descobreix la lliga d’Andorra

L'efecte SaviolaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de Javier Saviola a l’staff tècnic de l’Assegurances Generals FC Ordino ha descobert per al món la lliga nacional, recentment batejada com a Lliga Grup Sant Eloi. La trajectòria de l’argentí, de 34 anys, ha despertat l’interès de mitjans de comunicació d’arreu del món, sorpresos pel nou destí del crac després de deixar el gener passat el River Plate. A l’FC Ordino totes són bones paraules cap al nou fitxatge, que no cobrarà per formar part del cos tècnic que comparteix amb Paco Domingo i Daniel Luque, amb els que treballa des de fa poc més d’una setmana. “A Javier el vaig conèixer dilluns passat. Va ser una sorpresa. Feia temps que el president, David Urrea, em va dir que hi havia aquesta possibilitat però no m’ho vaig acabar de creure. Dilluns quan va venir a l’entrenament del juvenil ja m’ho vaig creure del tot”, comentava el tècnic Paco Domingo. I com és el crac argentí en les distàncies curtes? Domingo ho té clar: “és una persona molt humil, normal i corrent, tranquil i que té empatia amb tothom. És fàcil de connectar-hi”. Quant a la feina que realitza, el tècnic de l’Ordino explicava ahir que “intentem treballar tots en equip. Ell és una figura mundial i tot el que aporti és positiu, nosaltres encantats. I Javier té sobretot molt interès a treballar amb la gent jove”.

Saviola ja es va asseure diumenge a la banqueta ordinenca en el duel contra el Lusitans, que es va imposar per 1 gol a 0. Allà també hi era Daniel Luque, entrenador auxiliar segons l’acta del partit de la Federació Andorrana (FAF), que no li homologa el títol, assegura ell. Per a Luque, Saviola és “com a persona un 10, espectacular. Té els peus a terra, és molt noble, humil, treballador i sap el que fa. Està aquí per aprendre. Ell aprendrà i nosaltres també d’ell. Serà recíproc”.

Saviola aporta el seu granet de sorra en la preparació dels partits “i dóna al jugadors una petita explicació del que volem. Per a l’equip tenir algú com Saviola és una cosa fora del normal. Estan extramotivats, en especial la gent del davant amb qui ha treballat en algun entrenament les finalitzacions”. Bona fe de la capacitat del crac argentí la pot donar Paco Toscano, porter titular diumenge de l’FC Ordino. “Ja l’he patit (riu). Fica la pilota on vol, ni la veig quasi”, comentava ahir. La seva arribada al vestidor el va sorprendre, com a gairebé tothom. “Havia parlat amb el president i amb el Dani i m’havien comentat que podria venir, però no era segur. Ens va sorprendre. No és normal tenir un jugador d’aquest nivell al país”. En pocs dies Saviola ja s’ha guanyat el vestidor. “Es veu que és molt bona persona. Fa pocs dies que està aquí, però sempre està animant l’equip i ens motiva, que és molt important“, assegurava.

La possibilitat que l’argentí, exjugador entre d’altres equips de River Plate, Barça, Madrid o Benfica, acabi despenjant les botes i canviant la fitxa d’auxiliar per la de jugador no es podria descartar. “Tant de bo”, assenyalaven Paco Domingo i Dani Luque.

La parròquia d’Ordino està indirectament al cap del carrer gràcies a l’exdavanter. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, comentava ahir que “tot i tractar-se d’una entitat privada, l’FC Ordino, estem molt orgullosos que la nostra par­ròquia estigui lligada al nom d’un esportista d’elit. És molt interessant les possibilitats que això obre”.

tracking