El MoraBanc Andorra derrota el Bilbao amb una cistella de Jelinek

Els de Peñarroya aixequen desavantatges en el tram final per acabar enduent-se el quart amistós

El MoraBanc Andorra derrota el Bilbao amb una cistella de JelinekBCA

El MoraBanc Andorra va afegir una victòria a la seva pretemporada, ahir a Mollerussa davant del Dominion Bilbao (99-97), en un partit d’anada i tornada que va decidir una cistella del txec Jelinek a dos segons per al final. Tercer triomf en quatre amistosos, davant un rival al que no s’havia guanyat des del retorn ACB, que permet anar fent camí als de Peñarroya, encara amb coses per encaixar però mostrant detalls com la remuntada en la recta final del partit.

El veterà Mumbrú, que va acabar amb trenta punts, va fer mal a un MoraBanc al que li va costar aplicar-se en defensa en un primer quart que va acabar amb tres punts de desavantatge (22-25). En el segon període els del Principat van reaccionar i van agafar el comandament amb Jelinek inspirat en l’anotació (53-50). Però de nou tornaven les alternatives en el tercer quart, en què a l’Andorra el van penalitzar un parell de tècniques i l’encert dels de Carles Durán. En el darrer període l’equip basc va arribar a manar de vuit punts (73-81), però quan semblava que seria complicat donar la volta al duel la batuta d’Albicy va conduir l’equip cap al triomf. En la cistella clau Jelinek va rebre del francès, va amagar el tir i va desbordar els dos homes que l’anaven a tapar per entrar a cistella i llençar bombejat.

Quan va acabar l’enfrontament, Peñarroya valorava que “hem tingut inconstància en el nostre treball defensiu davant un rival amb jugadors molt experts. Hem anat a un partit de massa anotació per això, però l’equip no s’ha deixat anar. Al final hem tingut la capacitat per endur-nos un partit que semblava que perdíem”.

Victòria del segon equip

D’altra banda, el segon equip va vèncer per 76 a 79 el Pardinyes en l’anada de l’eliminatòria de la lliga catalana EBA. La tornada és avui (18 hores) al Poliesportiu.