Cúrling

Andorra organitzarà l'any vinent el Campionat d'Europa divisió C

La designació es va fer a l’assemblea de la World Curling Federation d’Estocolm i es jugarà entre el 6 i el 13 de maigTHi haurà un equip al Mundial mixt de Kazan

Andorra organitzarà l'any vinent el Campionat d'Europa divisió C

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cúrling revifa a Andorra. Si l’any passat un equip va participar en el Campionat d’Europa divisió C a Eslovènia, el següent pas de l’Associació de Cúrling d’Andorra (Acura) serà l’organització d’aquesta mateixa competició l’any vinent al país. La designació va arribar fa uns dies a Estocolm en l’assemblea general de la World Curling Federation, que va apostar per la candidatura andor­rana en detriment de Romania, que també hi aspirava. L’Europeu C es desenvoluparà al Palau de Gel de Canillo entre el 6 i el 13 de maig, amb la participació d’uns 120 jugadors d’una vintena de països.

A l’assemblea general d’Estocolm hi va participar en representació de l’Acura Josep Garcia, que veu en l’organització de l’Europeu C una bona possibilitat per seguir creixent al país. “El que busquem és crear un referent per poder captar jugadors, especialment per a la base. Volem créixer des de baix i tenim pensat fer una jornada de portes obertes”. En l’actualitat hi ha una desena de jugadors al Principat “i tampoc esperem superar els 25. A Espanya, per exemple, un país amb milions d’habitants, tenen un centenar de jugadors només”, apunta.

Amb l’organització de l’Europeu C l’any vinent aquesta serà la segona vegada que Andorra acull una competició de primer nivell de cúrling. L’anterior va ser l’any 2005 i es va tractar del Campionat d’Europa mixt, que iniciava la seva singladura per després convertir-se en Mundial. L’organització de la cita, amb Carles Font com a ministre d’Esports, va veure’s afavorida per l’interès que hi havia al Principat per aspirar als Jocs Olímpics d’hivern del 2010, que finalment es van celebrar a Vancouver (Canadà). Andorra hi va participar amb un equip, que tindria recorregut encara uns anys més fins que es va dir adéu a la participació internacional després del Campionat d’Europa de Fussen (Alemanya), l’any 2007.

L’Acura es va activar de nou l’any passat amb el retorn al Campionat d’Europa divisió C amb Josep Garcia, Òscar Zazo, Josep Caubet i Òscar Garcia com a integrants de l’equip que va competir a Champéry (Suïssa). Andorra va quedar desena classificada, per davant d’Islàndia i empatada amb Croàcia.

El proper repte de l’associació de cúrling serà la participació al Mundial mixt que tindrà lloc el mes vinent entre el 14 i el 22, a Kazan (Rússia). Josep Garcia repetirà en l’alineació, mentre que l’acompanyaran antics jugadors amb experiència en Europeus com Ana Arce i Josep Duró, i la debutant Anna Arias. Andorra ha quedat enquadrada en el grup D del Mundial amb les seleccions d’Estats Units, Canadà, França, Corea, Letònia, Àustria i Bèlgica, rival contra el qual l’equip nacional tindrà més possibilitats d’aconseguir una victòria. La resta d’equips semblen inabastables per als jugadors andorrans, que debutaran en la competició contra França, mentre que tancaran la primera fase davant l’equip coreà, el 20 d’octubre.

tracking