Bàsquet

El MoraBanc B canvia cromos però es manté com a trampolí per als joves

El MoraBanc B canvia cromos però es manté com a trampolí per als jovesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anada de la primera eliminatòria de la Lliga Catalana EBA, a la pista del Pardinyes, té aquesta nit l’inici competitiu de l’exercici 2016-17 per al MoraBanc Andor­ra B, un filial que ha canviat jugadors però manté idiosincràsia. Ho deixava clar el seu tècnic, Milo Nunes: “És important guanyar, però si es treu un jugador també s’haurà fet una bona feina”, sintetitzava sobre una mena d’esperit formador de l’equip, sempre pensant en un salt al primer equip, tant dels joves que es fitxen de fora com dels jugadors que van creixent des del planter. Per això els jugadors amb més projecció de l’equip estaran també en la dinàmica de l’equip ACB i els júniors més destacats podran treballar amb el segon equip.

Nunes parlava dels sis jugadors que no estaran respecte de la temporada passada, entre ells els bases Jofresa i Lliteras, que jugaran a Catalunya, el pivot Knezevic, que ha marxat a Galícia, i Niang, de moment al primer equip i amb la intenció que vagi cedit. Deia que les altes i les baixes són una qüestió estructural amb el que cal conviure. Per això també arriben cares noves, com el base canari Víctor Aguilar, l’aler pivot bosnià Nicola Maric i el jove del planter Pol Vives, ara lesionat.

I amb els joves conviu un altre perfil de jugador igualment important, del país i experimentat. Ho és el capità Oriol Fernández o els interiors Cinto Gabriel i Felipe. “Ens agradaria no haver-nos de jugar el descens en la dar­rera jornada com la temporada passada”, deia Fernández, que amb tot té clar que el rol dels veterans és ajudar que els que vénen per darrere empenyin fort.

tracking