Futbol

El futbolista Javier Saviola s'instal·la al Principat

El davanter argentí, de 34 anys i en principi retirat, inicia nova etapa i col·laborarà amb l’FC Ordino, que li ha fet fitxa d’auxiliar per a la propera temporada

El futbolista Javier Saviola s'instal·la al Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Javier Saviola i la seva família han triat Andorra com a lloc de residència. L’argentí, de 34 anys i que tot apunta que ja està retirat del món del futbol després de marxar el gener del River Plate, inicia una nova etapa a la seva vida, en què ha tingut constants canvis d’equip i de ciutat, i s’ha instal·lat al Principat amb la seva esposa, la model Romanela Amato, i els dos fills de la parella.

Saviola, conegut futbolísticament com el Pibito o Conejo, no vol desvincular-se totalment del futbol i s’ha ofert per col·laborar amb l’FC Ordino que presideix David Urrea. “Com ha anat això? Tenim amics comuns, ja ens coneixíem perquè ha vingut unes quantes vegades al país i ha estat amb la nostra base i em va dir vols que t’ajudi? I li he pres la paraula”, explicava ahir Urrea al Diari.

El club ordinenc ha fet fitxa federativa a Saviola d’auxiliar per formar part de l’staff tècnic i no es descarta que pugui aportar la seva experiència en el primer equip, que aquesta temporada entrenarà Paco Domingo. “No sé si estarà o no a la banqueta diumenge. No hem parlat sobre quina serà la seva funció concreta. Ell del que té ganes sobretot és d’estar amb els nens i treballar amb les categories inferiors”, apuntava Urrea.

L’interès del Pibito pel futbol nacional es va posar de manifest fa uns dies a l’Estadi Nacional quan va assistir com a espectador al partit entre la selecció i Letònia. Saviola es va situar a la tribuna i va despertar la curiositat dels aficionats, alguns dels quals van aprofitar per fer-se selfies amb el crac argentí. El món del futbol també va detectar la presència de Saviola al país i ràpidament van sorgir rumors que el situaven com a director tècnic de l’FC Ordino o fins i tot com a jugador, cosa que va desmentir el club.

Saviola és un vell conegut del país i quan era jugador de primer nivell va visitar Andorra per diferents actes. L’any 2002, l’argentí, que militava al Barça, va ser l’estrella convidada al Campus Nike i dos anys més tard va apadrinar a Escaldes un partit benèfic dels Special Olympics.

Trajectòria impressionant

Javier Pedro Saviola (Buenos Aires, 11 de desembre del 1981) es va formar a les categories inferiors del River Plate, equip al que va tornar el 2015 per posar el punt i final a la seva carrera. Entremig el Pibito va militar en vuit equips sense arribar a convertir-se en el gran crac que prometia de jove. I és que després de destacar al Mundial sub-20, que va guanyar amb l’Argentina i en el que va ser el màxim golejador i millor jugador, el Barça el va fitxar, amb 19 anys, per 4.400 milions de pessetes. Després de jugar a bon nivell les tres primeres temporades el club blaugrana el va cedir l’estiu del 2004 a l’AS Mònaco i un any més tard va anar al Sevilla, amb el que va guanyar la Copa de la UEFA 2006. Va disputar el Mundial d’Alemanya i després d’acabar contracte amb el Barça, que li havia presentat una oferta de renovació a la baixa, va signar pel Reial Madrid, en el que tampoc no va triomfar. El Benfica el va fitxar l’any 2009 per cinc milions d’euros i a partir d’aquí la seva trajectòria va ser descendent, amb temporades al Màlaga, l’Olympiacos i l’Hellas Verona abans de fer el camí de tornada cap a l’Argentina per enrolar-se al River Plate, d’on el gener es va acomiadar “per no sentir-se útil”. Amb la selecció argentina Saviola ha acumulat 44 internacionalitats, amb 12 gols convertits.

LA LLIGA NACIONAL S'ESTRENA DEMÀ AMB UN NOU PATROCINADOR

L’arribada de Javier Saviola a l’FC Ordino anima la Lliga nacional que demà tindrà el seu inici. La competició passa a denominar-se Lliga Grup Sant Eloi després de l’acord de patrocini per una temporada que es va oficialitzar ahir a la seu de la federació. La jornada inaugural, que es jugarà a la Borda Mateu a partir del migdia, viurà els enfrontaments entre el debutant CE Jenlai i el Tic Tapa Sant Julià, el Lusitans-Assegurances Generals FC Ordino, el duel entre la UE Engordany i la UE Santa Coloma i tancarà el dia el partit entre el campió, Don Denis, i l’FC Encamp. L’equip de Richard Imbernón intentarà revalidar títol, tot i que enguany podria tenir més competència. La UE Engordany es presenta com un outsider i també s’espera molt de l’Encamp de Vicenç Marquès.

El futbolista Javier Saviola s'instal·la al Principat

tracking