Ciclisme

Quintana triomfa i Chaves serà al podi

El de Movistar resisteix contra Froome i s’endurà la Vuelta i tercer lloc del resident

Quintana triomfa i Chaves serà al podi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La penúltima etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya, amb quatre ports de segona categoria i el final a l’alt d’Aitana (Alacant), de categoria especial, va coronar el colombià Nairo Quintana (Movistar) com a vencedor a manca del tràmit que sempre és la darrera etapa, avui amb final a Madrid. També va recompensar el treball d’un altre colombià, el ciclista de l’Orica resident al Principat Esteban Chaves, que amb un atac llunyà va recuperar el tercer lloc en detriment de l’espanyol Alberto Contador (Tinkoff) i pujarà al podi. Enmig dels dos el britànic Chris Froome (Sky), al qual prop d’un minut i mig separava de Quintana i va atacar el líder fins al final sense èxit.

La jornada prometia emocions fortes i no va decebre, tampoc pel que fa a la lluita pel triomf d’etapa. Els favorits, després d’una arrencada amb molt de ritme propiciada per l’Sky de Froome, van consentir l’escapada del dia i el jove francès Pierre Latour (Ag2r) es va acabar imposant en un final agònic i demostrant classe i capacitat de sofriment. Latour, amb molta fe, va superar en els darrers metres el colombià Darwin Atapuma quan semblava que ho tenia tot perdut. Per dar­rere Chaves havia iniciat la guerra per recuperar el tercer lloc en el penúltim port, a més de quaranta quilòmetres de l’arribada, i va obtenir un merescut premi ajudat per Damien Howson, un altre resident, que es despenjava d’entre els escapats. Necessitava recuperar 1’11” sobre Contador i al final va obtenir el tercer lloc de la general per només tretze segons de marge. I en la particular guerra entre Quintana i Froome el colombià va aguantar tots els atacs del britànic, que va prémer l’accelerador en els darrers quilòmetres de la darrera ascensió. Al final va acabar superant-lo en els últims metres volent demostrar el seu domini.

La jornada també va deixar una caiguda i lesió important per a un dels residents al Principat, l’espanyol José Joaquín Rojas (Movistar), que es va trencar la tíbia i el peroné. Avui arriba la darrera etapa, de 104 quilòmetres, entre Las Rozas i Madrid, on Quintana podrà assaborir la seva primera Vuelta i el gran grup acomiadarà tres setmanes d’espectacle.

tracking