Fase de classificació mundial Rússia 2018

Una Andorra amb ocasions perd per la mínima (0-1)

Andorra cau derrotada per la mínima contra Letònia en un partit on mereix més, decidit per una errada de Ferran Pol

Una Andorra amb ocasions perd per la mínimaFernando Galindo

No va poder ser i Andorra va deixar escapar ahir una immillorable oportunitat per puntuar onze anys després, en caure contra Letònia (0-1) per la mínima en un partit decidit per una errada del porter Ferran Pol en els primers minuts de la segona meitat. El partit hauria pogut canviar de signe just abans del descans, quan Ludo va enviar al travesser una rematada amb el cap. Ni tan sols l’èpica va estar anit del costat andorrà quan l’homenatjat Ildefons Lima, que va rebre la gorra i la medalla que entrega la UEFA als internacionals centanaris, va disposar de dues clares accions per salvar un punt en el descompte.

Andorra començava la fase de classificació cap a Rússia amb la il·lusió de poder esgarrapar un resultat positiu. Unes il·lusions que va quedar clar que no eren infundades quan el bon plantejament de Koldo va evidenciar les mancances letones. Ni tal sols la lesió de Gabi Riera abans de la primera mitja hora semblava trastocar els estudiats plans locals. Afirmava el tècnic Marians Pahars a la prèvia que el seu equip acceptava el repte d’apropiar-se de la pilota i de portar el pes del partit. La bona pressió andorrana feia del tot inoperant el joc letó que amb la sortida de pilota ben tapada no trobava solucions a través dels centrals. El tècnic visitant no ho veia clar i als vint minuts ja feia escalfar tres homes. La poca capacitat de generar joc en la creació va portar Letònia a optar pel joc directe amb les passades a l’esquena de la defensa, que van generar el primer perill. Primer David Ikaunieks va estar a prop de sorprendre Ferran Pol recollint amb una rematada de cap al segon pal una centrada que semblava destinada a perdre’s per la línia de fons. El mateix Ikaunieks va tenir la més clara per tot just dos minuts després en rematar una incursió per banda de Sabala. Quan més incòmode se sentia Andorra, però, va arribar el pal de Ludo. El segon període va iniciar-se amb la jugada decisiva. Una centrada sense aparent perill de Gabovs va ser rematada al fons de la xarxa per un fins llavors desaparegut Sabala, aprofitant la indecisió en la sortida de Ferran Pol, quan Andorra, a més, es trobava amb deu jugadors al camp. 0 a 1 i final del partit. Letònia amb l’objectiu aconseguit va renunciar a un premi més gran, dedicant-se a mantenir el resultat sense córrer riscos i sense cap remordiment a l’hora de rifar la pilota o esgarrapar segons cada cop que el joc s’aturava per endur-se tres punts com a premi immerescut.

ANDORRA SUB-21 CLOU EL PREEUROPEU AMB UNA DERROTA A ITÀLIA A LA SEGONA PART

Andorra sub-21 va tancar la fase de classificació per a l’Eurocopa de la categoria amb una derrota (3-0) contra la selecció italiana, que amb els tres punts en suma 23 i manté el lideratge del grup B. El combinat de Justo Ruiz, com ja va passar al partit de la primera volta, saldat amb una mínima derrota a l’Estadi Comunal, va complicar la situació als transalpins, que van haver d’esperar a la segona meitat per inaugurar el marcador. El porter Víctor Silverio va ser el culpable que l’electrònic no es mogués en els primers 45 minuts. I és que Itàlia va tenir tres ocasions clares i fins i tot un gol anul·lat a Valerio Verre al minut 2 per fora de joc. Andor­ra també va gaudir d’una clara ocasió, a càrrec d’Albert Reyes, que el porter Cragno va rebutjar. A la represa, els jugadors de Gigi di Biagio van començar a resoldre el duel amb un gol de Federico de Francesco (48’). L’atacant del Bolonya va repetir al minut 73 i Lorenzo Pellegrini va ser l’encarregat de tancar el marcador amb un gol al minut 88.