Fase de classificació mundial Rússia 2018

“Ho hem fet tot per puntuar”

“Ho hem fet tot per puntuar”FERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Koldo Álvarez de Eulate, Seleccionador d’Andorra

“És un bon inici de fase de classificació, tot i el resultat”, analitzava Koldo Álvarez al final del partit. I és que per al seleccionador el 0 a 1 no reflectia el que s’havia vist al camp. “Tothom ho ha pogut veure. Ha estat un partit en què ho hem fet tot per puntuar. Hem aturat en fase defensiva Letònia, de fet no recordo cap aturada de Fer­ran Pol, i en en atac hem estat capaços de generar ocasions. A hores d’ara sento impotència perquè els jugadors no hagin obtingut recompensa al seu treball. Hem sento buit”, va assegurar. I ho va explicar: “Buit en el sentit que m’hauria agradat moltíssim que haguéssim pogut puntuar. Avui ens ho hem guanyat. Estic superorgullós de la feina dels jugadors, que han fet tot els que els havíem demanat.” Qüestionat sobre les paraules de Pahars en el sentit que l’àrbitre s’havia carregat el partit, Koldo va assenyalar que “l’àrbitre ha estat igual per a tots dos. El seu gol ha matat el partit. És un càstig massa gran per a nosaltres”.

Sobre l’errada de Ferran Pol, el seleccionador va comentar que “efectivament el gol és una errada nostra que ens tira per terra tota la feina de molts dies. És el que parlem dels petits detalls”. Respecte al canvi de Ludo en el minut 77 quan era el millor de l’equip, Koldo va explicar que “volíem tenir més control amb Marc Pujol. Pensàvem que podríem tenir més la pilota i que ell fos el conductor”. Un altre dels noms propis va ser el de Jordi Aláez, debutant en partit oficial. Sobre el jugador de l’FC Andorra, el tècnic va comentar que “pel que fa a treball ja s’ha vist, és una garantia. Si segueix treballant així seguirà tenint oportunitats”.

Sobre si havia estat el millor partit de la selecció amb ell a la banqueta, Koldo va indicar que “possiblement sigui un dels més complets”.

Marians Pahars, Seleccionador de Letònia

"L'IMPORTANT ERA GUANYAR"

El seleccionador de Letònia va comparèixer amb cara de pocs amics i va carregar contra l’àrbitre, de qui va dir que “ha matat el partit” amb referència a les contínues interrupcions en el joc. Després va optar per un discurs pràctic: “El més important era guanyar. Hem estat una mica nerviosos. Volíem marcar aviat però no ho hem aconseguit. Ens ha costat, potser pel desplaçament i per l’estat del camp. No m’ha sorprès Andorra. Si he temut per l’empat? És futbol. Podia passar.”

PORTUGAL, SENSE CRISTIANO CAU EN LA VISITA A SUÏSSA

Portugal va estrenar ahir la seva condició de campiona d’Europa amb una derrota (2-0) contra Suïssa, que situa els helvètics al capdavant del grup. El conjunt de Fernando Santos no va trobar resposta a l’absència de Cristiano Ronaldo i a la primera mitja hora ja va veure com els primers tres punts s’escapaven amb els gols de Breel Embolo (23’) i Admir Mehmedi (30’).

Ni tan sols la presència a l’onze incial d’Eder, l’heroi de la final de Saint Denis, va permetre als lusitans inquietar en excés el conjunt local, que tampoc va poder comptar amb la seva principal figura, Xerdan Shaqiri. Les ocasions més clares per a Portugal van arribar de les botes del nou jugador del València, Nani. Ni tan sols l’entrada de Joao Mario i William Carvalho a la segona meitat va millorar el joc portuguès. Dlerim Dzemaili hauria pogut marcar el tercer en rematar massa creuat després d’una gran jugada per banda de Mehmedi. Nani va disposar de la millor oportunitat visitant en enviar la pilota al pal al minut 82 i quan Suïssa va quedar-se amb un home menys per l’expulsió de Granit Shaka ja era massa tard per a la campiona d’Europa.

Tampoc va començar el camí cap a Rússia amb bones sensacions la subcampiona, França, que no va passar de l’empat sense gols a la seva visita a Bielorússia. Entre les grans, Holanda segueix sense sortir del seu mar de dubtes després d’empatar (1-1) a Suècia.

tracking