Ciclisme

Èxit aclaparador amb 36.000 aficionats a Vallnord

El pas per Vallnord del circuit mundial de BTT se salda amb 36.000 aficionats a Pal, per sobre de les previsions

Èxit aclaparador amb 36.000 aficionats a VallnordFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pas de la Copa del Món de BTT per Vallnord es va tancar ahir amb les victòries del francès Julien Absalon i de la suïssa Jolanda Neff en la prova de cross-country olímpic (XCO) i amb un balanç excel·lent en l’àmbit organitzatiu, avalat per la Unió Ciclista Internacional (UCI). Pel que fa a espectadors la Copa del Món ha superat les previsions d’assistència i segons les dades de Vallnord entre els tres dies es van aplegar 36.000 aficionats (3.000 divendres, 18.000 dissabte i 15.000 ahir), mil més dels previstos prenent com a referència l’edició del 2013 i el Mundial de l’any passat. Pel que fa als ingressos (taquilles, restauració...), també van superar les xifres de l’any passat durant el Campionat del Món.

Per tot plegat, i tenint contracte amb l’UCI per acollir l’any vinent el Mundial Master (dies 23 i 24 de juny) i de nou la Copa del Món (1 i 2 de juliol), que repetirà un any més tard, Vallnord vol anar més enllà i com va avançar el cònsol major de la Massana i president del domini, David Baró, demanarà repetir en les edicions del 2019 i el 2020. “Ara tenim contracte per a tres anys. La nostra intenció és elaborar un dossier sobre aquesta prova i fer-li arribar a l’UCI juntament amb una carta perquè la Copa del Món tingui continuïtat dos anys més”, va assegurar Baró en la roda de premsa de balanç. El cònsol va mostrar-se “molt satisfet” pel desenvolupament de la competició, que va catalogar com a “èxit organitzatiu. Els corredors estan molt contents, s’ha implicat el país, hem tingut 280 voluntaris, hi ha hagut molta gent i això ens anima a continuar apostant per a BTT a la Massana. Aquesta és la línia que s’ha de seguir”.

El portuguès Artur Lopes, membre del Management Committee de l’UCI des de l’any 2001 i vicepresident de l’entitat entre els anys 2008 i 2013, va elogiar l’organització andorrana. “L’UCI està molt contenta amb aquesta Copa del Món. Hi ha hagut una bellíssima organització, carreres maques, afició nombrosa i els corredors, i he parlat amb uns quants, estan molt contents i això és molt important per a l’UCI. En l’àmbit organitzatiu després d’un Campionat del Món com el de l’any passat la gent normalment es relaxa i perd l’entusiasme, però aquí he vist que l’organització està interessada a millorar i manté l’entusiasme”. Lopes no va dubtar a assenyalar que la d’Andorra “és una de les millors organitzacions de la Copa del Món”. El representant de l’UCI va remarcar que Vallnord reuneix totes les condicions per a la BTT –va elogiar la seguretat– i va assenyalar que si arriba la demanda d’Andorra per donar continuïtat a les Copes del Món aquesta serà estudiada amb bon ulls per la Unió Ciclista Internacional.

Josep Marticella, director general de Vallnord Pal-Arinsal, va assegurar que la competició s’havia desenvolupat”d’una forma molt natural “ i ja va avançar, encara sense les xifres sobre la taula, que “l’objectiu dels 35.000 visitants durant els tres dies està assolit”. En l’àmbit esportiu, Albert Balcells, director d’Ocisport, empresa que s’encarrega del vessant tècnic, va dir que “hem viscut una prova esportiva d’altíssim nivell, en què tothom ha pogut gaudir. Esperem que els anys vinents puguem com a mínim igualar aquesta Copa del Món”.

tracking