Ciclisme

Chaves es manté en el podi a l'etapa que trenca la Vuelta

Nairo Quintana encarrila el triomf en aprofitar un sorprenent atac d’Alberto Contador i esgarrapa 2’42” a Chris Froome

Chaves es manté en el podi a l'etapa que trenca la Vuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esteban Chaves va perdre opcions de donar la sorpresa a la Vuelta però es manté a la tercera posició de la general després de l’etapa d’ahir, amb final a Formigal, on el seu compatriota Nairo Quintana va donar un cop definitiu a la cursa amb un sorprenent atac gràcies al qual ara disposa de 3’57” de marge sobre Chris Froome i el mateix Esteban Chaves.

El corredor del Movistar va aprofitar l’inesperat atac matiner d’Alberto Contador, que va cremar les últimes cartes després de caure dissabte fins a la sisena posició de la general. L’atac del madrileny en el setè quilòmetre va agafar desprevingut l’equip Sky i va ser el mateix Froome qui es va veure obligat a intentar neutralitzar-lo. Sense l’ajuda dels seus companys, el tres vegades gua-nyador del Tour va haver d’unir esforços amb Chaves i Simon Yates (cinquè a la general a 1’10” del resident) en la persecució.

El grup escapat va arribar a disposar de tres minuts d’avantatge superat l’alt de Petralba, de tercera categoria, i abans d’encara el Cofetablo, de segona. En l’ascens final a Formigal, Quintana va agafar la iniciativa només seguit per l’italià Gianluca Brambilla, vencedor de l’etapa, seguit de Fabio Felline, rei de la muntanya. Contador, quart de la general a 5” de Chaves, va superar la meta a 34” de Brambilla i per davant del resident. Froome va deixar-se 2’36”sobre Quintana, 2’42” després de les bonificacions.

tracking