Ciclisme

La valentia de Chaves no té premi a Peña Cabarga

El resident Esteban Chaves va ser ahir un dels grans animadors de la jornada a l’onzena etapa de la Vuelta a Espanya amb final en alt a l’exigent Peña Cabarga. El colombià de l’Orica BikeExchange va intentar sorprendre els grans favorits amb un atac quan mancaven menys de dos quilòmetres per a l’arribada i tot i entrar en els darrers 700 metres amb 15” de marge va creuar finalment la línia de meta en vuitena posició, a 19” de Chris Froome.

Chaves segueix quart de la general tot i que va cedir 25” sobre el líder, Nairo Quintana, i és ara a 2’34” del corredor de Movistar. Quintana va respondre amb eficàcia un atac de Froome en els darrers metres. El vigent vencedor del Tour va demostrar ahir que no donarà la temporada per acabada abans d’hora tot i haver aconseguit el seu principal objectiu. El de l’Sky va repetir la victòria del 2011 a l’alt cantàbric en una exhibició de força final sobre Quintana i va celebrar amb ràbia la victòria. Froome, però, encara és a 54” del líder de la general a la segona posició de la classificació.

Després de quatre arribades consecutives en alt, els corredors afrontaran avui una etapa de 193 quilòmetres amb tres ports i arribada a Bilbao.