Instal·lacions esportives

Superpoblats

La desaparició del camp d’Aixovall augmentarà al màxim l’activitat dels camps de la Borda Mateu per a partits i entrenaments

SuperpoblatsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els camps de la Borda Mateu, estrenats la temporada passada per la Federació de Futbol (FAF), tindran overbooking en l’exercici que ha de començar. El tancament del camp d’Aixovall després que el Govern i la propietat no renovessin l’acord afegirà més partits però sobretot més entrenaments a les instal·lacions de Santa Coloma.

Amb les planificacions ja embastades per a l’exercici 2016-17 els dos camps estaran en ús de dilluns a divendres de dos quarts de sis de la tarda fins a prop de les dotze de la nit, tenint en compte que es divideixen en dos i simultàniament hi haurà quatre equips entrenant. Pel que fa als partits, per exemple, la lliga de primera divisió celebrarà tots els partits allà –excepte quan l’Encamp jugui a casa– i s’ha de comptar amb com quedarà la planificació per a la segona divisió i les competicions de base, que a partir d’infantil ja demana un terreny de joc convencional. Una de les qüestions que més angoixa els responsables de la FAF és la gestió dels vestidors, ja que la Borda Mateu compta amb una infraestructura molt ajustada per a tant moviment d’equips i esportistes, amb quatre vestidors grans i dos de petits. Des de la federació ja s’ha demanat als clubs que tinguin comprensió mentre es treballa per construir vestidors d’obra que donaran més capacitat al complex.

Les competicions a casa van tenir la temporada passada més de 500 partits de futbol i 470 de futbol 7, amb Aixovall com un camp que, tot i no tenir les millors condicions, s’utilitzava. Enguany, en què s’ha decidit una tercera volta a la primera divisió per allargar un calendari que quedava curt, encara hi haurà més enfrontaments. La FAF considera que la situació és complexa però assumeix que no hi ha més remei que adaptar-s’hi, perquè a hores d’ara no es pensa en inversions a curt termini per tenir més camps sinó a consolidar i millorar les infraestructures de la Borda Mateu.

Dels altres terrenys de joc de què disposa el Principat, el comunal i el d’Alàs –fora de territori andorrà– són els que compten amb la gestió de la federació. El primer s’intenta no saturar ja que és de gespa natural, mentre que Alàs, tot i no ser preferència dels clubs per la distància, recuperarà més activitat aquesta temporada per la baixa d’Aixovall. Pel que fa a la resta, el camp de Prada de Moles està gestionat pel comú i també té activitat de rugbi, l’estadi nacional es reserva per al VPC i per a partits internacionals de selecció, i el camp d’Ordino presenta moltes dificultats a l’hivern.

A LA BORDA

UNA SESSIÓ PER A L'FC ANDORRA

L’FC Andorra, que la temporada passada ja va disputar els partits com a local a la Borda Mateu i seguirà estant allà, podrà comptar amb una de les tres sessions d’entrenament que té previstes a la setmana en els camps de la federació. El fet que el tricolor no sigui un club afiliat a la FAF perquè disputa competició a Catalunya el deixa en una situació incòmoda respecte als altres clubs del Principat per poder usar els camps federatius. Amb la desaparició d’Aixovall ha anat fet pretemporada a l’Estadi Nacional de forma provisional però encara no té clar on podrà completar el treball setmanal.

tracking