Bàsquet

El MoraBanc enceta la temporada amb il·lusions renovades

El MoraBanc Andorra enceta la pretemporada amb moltes cares noves i il·lusions renovades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va tornar a sentir ahir els peculiars bots de les pilotes i el xerricar de les vambes al parquet. Primer entrenament de la temporada 2016-17, la tercera del club en la nova etapa ACB, amb Joan Peñarroya de nou a la banqueta i força cares noves. El tècnic feia la seva declaració d’intencions: “Volem fer-ho bé, volem il·lusionar la gent, que el nostre públic vibri amb l’equip, tenim un equip per créixer. Evidentment volem guanyar més partits dels que vam guanyar el mes passat”, indicava un Peñarroya satisfet amb la plantilla.

L’inici de la pretemporada té tres absències, la dels georgians Shermadini i Burjanadze i l’austríac Schreiner, concentrats amb les respectives seleccions per al preeuropeu, però sobre la pista del Poliesportiu ja hi havia set de les vuit incorporacions per al nou exercici. Entre el que va cridar l’atenció, les mides del base Albicy, menut respecte a la resta de companys, o el juvenil rostre del nord-americà David Walker, que viu la seva primera experiència europea i professional.

“Tenim un equip il·lusionant, amb equilibri, amb gent experta i que coneix la lliga i altra gent que és nova en una lliga com aquesta però que creiem que té força potencial. Barregem joventut amb veterania i creiem que si portem bé la barreja ens pot donar moltes alegries”, analitzava Peñarroya sobre un equip del qual destacava l’experiència dels interiors, amb Shermadini, Nacho Martín i Stevic –Burjanadze, el fitxatge que falta, arriba de LEB Or–. Deia que arriben unes setmanes perquè l’equip es conegui i per començar a traçar els mecanismes de joc. “Hem de tenir paciència, si es vol dir així, amb els jugadors que arriben nous en u­na lliga com aquesta”, advertia, però es mostrava convençut que l’equip arribarà preparat, “per ser prou competitius” per a l’estrena a l’ACB, a casa davant del Gran Canària el divendres 7 d’octubre. “Volem tenir un paper important en aquesta lliga, crec que tenim un perfil de jugador amb ganes de demostrar que vol ser important en la competició i com a club també volem donar un pas endavant”, insistia.

L’exercici també s’afronta amb canvis en l’staff tècnic, del qual surt Xavi Luque i en el que entra Paco Vázquez, exjugador ACB que exercirà d’ajudant de Peñar­roya –David Eudal serà el segon entrenador–. “És un entrenador que va ser jugador fins fa relativament poc. El conec des de fa molts anys, sap molt de bàsquet, té molta energia i és una mica d’aire fresc”, indicava Peñarroya sobre Vázquez.

Presentacions i amistosos

Quatre homes del filial, Niang, Brià, Bartolomé i el bosnià Nikola Maric –aquest està a prova–, completaven ahir el grup, que viurà dobles i triples sessions. Els dies vinents, les presentacions dels jugadors –avui la primera–i la setmana vinent ja es jugaran els primers partits de pretemporada. A final de setembre, com a amfitrions, serà l’hora de la lliga catalana. “Serà la presentació davant la nostra afició i volem arribar en unes condicions bones. Ens agradaria fer-ho bé”, explicava l’entrenador en el primer dia del MoraBanc Andorra 2016-17.

El Morabanc enceta la temporada amb il·lusions renovades

El Morabanc enceta la temporada amb il·lusions renovades

tracking