TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Ciclisme

Volen dupla a l'Europeu

La federació confia que s’accepti una plaça per a Òscar Cabanas i que acompanyi Julio Pintado en una prova de màxim nivell

Volen dupla a l'europeuFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra aspira a tenir dos representants en el Campionat d’Europa de ciclisme en ruta, una competició de nova creació or­ganitzada per la Unió Ciclista Europea (UEC) que es disputarà el mes vinent a França. La presència de Julio Pintado, que corre en dinàmica professional per a l’equip Massi-Kuwait, ja és segura i es confia a rebre la plaça demanada per a Albert Cabanas, competidor de l’Agrupació Ciclista Andor­rana (ACA).

“Estem en espera de rebre el vistiplau de la Unió Ciclista Europea, que dóna plaça a cada país. Esperem que arribi i puguin estar tots dos allà”, explicava el president de la federació, Gerard Riart, sobre un campionat continental que se celebrarà per primera vegada –la Unió Ciclista Internacional (UCI) li ha donat el vistiplau– i que per als països de menys potencial, com és el cas d’Andorra, representa una alternativa al llunyà mundial de Qatar.

Pintado i Cabanas ja van competir en el Campionat d’Espanya, celebrat al juny, i pel que fa a la representació internacional en competicions de nivell agafen el relleu de David Albós, que darrerament havia representat Andor­ra en proves contrarellotge mundialistes. Pintado té en principi l’objectiu de doblar i disputar les proves en línia i contrarellotge, fet que requerirà encara més esforç, mentre que per a Cabanas, que primer necessita tenir-hi confirmada la presència, la cursa en línia és la primera opció. Pintado, que aquesta temporada amb més de trenta anys ha vist recompensada la seva dedicació i milita en un conjunt de categoria Continental, aprofitarà les proves que ha de disputar els propers dies per intentar arribar en un bon moment a l’Europeu. Avui està previst que participi en la clàssica belga de Kortrijk-Koerse. Cabanas, de la seva banda, espera aprofitar l’experiència si pot competir a l’Europeu. El ciclista, de 25 anys d’edat i que fa relativament poc que es dedica al ciclisme en ruta de forma intensa, indicava que “al Campionat d’Es­panya ja vaig comprovar com de difícil és l’elit, i disputar el Campionat d’Europa encara és més exigència. Si puc estar allà l’objectiu és aguantar el màxim possible amb el gran grup i poder finalitzar la prova”. Cabanas es mostrava satisfet del seu rendiment des que s’ha decantat per la ruta, però també té clar que ara per ara no pot tenir dedicació completa i que progressar costa més. “Entreno quan m’ho permeten els horaris laborals, i tot i que mai no se sap és molt complicat poder arribar a formar part d’un equip professional”.

Una prova que ha canviat de seu

Caldrà veure quina és la volada que agafa la primera edició del Campionat d’Europa de ruta, però les expectatives són bones, amb la presència de 800 corredors dels cinquanta membres de la UEC i un circuit exigent que respongui a les expectatives dels professionals. Inicialment el campionat s’havia de celebrar a Niça, però l’atemptat terrorista del juliol va propiciar-ne la retirada. Recull el testimoni la Bretanya i la localitat de Plumelec, amb experiència al Tour de França o els campionats francesos. Se seguirà la ruta del Gran Premi Plumelec-Morbihan, que té el coll de Cadoual –1,8 quilòmetres i 7,8% de desnivell mitjà– com a final.

tracking