Futbol sala

Poc encert de l'FC Encamp en l'estrena a la UEFA Futsal Cup

L’FC Encamp cedeix davant l’ASA Tel Aviv israelià en l’estrena a la UEFA Futsal Cup en un partit amb poc encert de cara a porteria

Poc encert de l'FC Encamp en l'estrena a la UEFA Futsal CupXavier Pujol

Excepte si hi ha sorpresa en els dos partits que queden sembla que aquest tampoc serà l’any de l’FC Encamp a la prèvia de la UEFA Futsal Cup. El campió andorrà jugava ahir contra el rival a priori menys fort del grup, l’ASA Tel Aviv israelià, davant del qual cedia per un ajustat 1 a 2. Va ser una desfeta dura, en un duel al cap i a la fi decidit pels detalls, davant un equip que no va ser molt millor i amb un Encamp que no va tenir prou encert de cara a porteria.

Als Serradells van sortir més endollats els israelians, que abans del minut de joc estaven a punt de posar-se per davant en una clara acció en boca de gol. Als amfitrions els costava entrar en joc en l’inici de partit i a més es va trobar amb el gol en contra en una jugada inesperada, una falta que va entrar pel costat teòricament millor protegit per la tanca, que va picar al pal i va trobar la xarxa. No s’havia arribat ni als cinc minuts de joc i se li posaven de cara les coses al Tel Aviv, més físic i que buscava una certa pressió sobre el rival. Amb tot, els de Lluís Cruz a poc a poc van anar guanyant pes i van aconseguir empatar tres minuts després, amb una recuperació de Marçal que va centrar davant la sortida del porter buscant la definició de Cabinho. El pivot, pressionat per un rival, es va treure una bonica rematada d’esperó. L’empat va tornar més porucs els israelians, que es tancaven més amb les possessions encampadanes. I el matx va entrar en el territori de la prudència, amb atacs posicionals i alguna opció per a ambdós equips. L’ASA Tel Aviv va fer un pal, però l’Encamp també, en un xut dur de Marçal que va desviar el porter i va picar al travesser.

La segona meitat va arrencar amb un panorama semblant i els dos equips cercant alguna combinació que els donés avantatge. El duel era tancat i es veia a venir que es decidiria amb pocs gols. Va ser el Tel Aviv el que va colpejar de nou, amb el seu dorsal disset, Buda, hàbil en el segon pal i retornant l’esperó de Cabinho. El 2 a 1, valuós, va retornar la confiança al rival mentre l’Encamp no trobava solucions en atac. A mida que passava el temps tocava pensar en el recurs del porter jugador per trencar l’ordre d’un rival que estava còmode i buscava el tercer gol. Marsal i Cabinho van veure com el porter israelià desfeia bones rematades però a la porteria andorrana també se succeïen accions perilloses. El porter jugador va arribar a cinc minuts per al final, hi va haver ocasions però no punteria. I un pal, de falta directa de Marsal. Tota una llàstima.

Avui els encampadans disputaran el segon partit, contra el Feniks de Kosovo, que després de la jornada inicial s’ha convertit en el favorit al primer lloc i el pas. Amb un gol decisiu del veteraníssim Marcelo, històric de la lliga espanyola, l’equip kosovar es va desfer de l’Oxford anglès (2-3) i va presentar candidatura.