Rio 20106

L'Espanya de Gasol passa per sobre de França i lluitarà per les medalles en bàsquet

L'Espanya de Gasol passa per sobre de França i lluitarà per les medalles en bàsquet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola de bàsquet lluitarà per les medalles en la competició masculina dels Jocs de Rio després de superar França per un clar 92 a 67 en un partit molt complet de l’equip que lidera Pau Gasol. Els espanyols van dominar de principi a final, imposant-se en tots els quarts i deixant clar que després de les dues derrotes inicials en el torneig han crescut i es troben en un gran moment. Els espanyols s'enfrontaran per un lloc a la final amb els màxims favorits del torneig, la selecció dels Estats Units. Els nord-americans van demostrar molta superioritat davant l'Argentina, a la que van vèncer per 105 a 78. Els argentins només van poder plantar cara en el primer quart, en què van arribar a guanyar de deu punts, però la reacció dels Estats Units va ser immediata i ja van tancar els deu minuts inicials amb un 25 a 21 a favor.

Nicola Mirotic, autor de 23 punts, va ser el jugador més destacat dels espanyols en l’àmbit ofensiu, però els d’Scariolo van destacar en tots els aspectes del joc amb bons minuts de jugadors cridats a ser recanvi, com Willy Hernangómez. Al descans, Espanya dominava per 43 a 30 i va seguir ampliant diferències a la represa tot i que Gasol només es va quedar en cinc punts al final del partit i va encendre l’alarma en patir molèsties en un bessó. Per a la selecció francesa van funcionar millor els exteriors, amb Parker i De Colo, però no van poder donar resposta a una Espanya coral, intensa i encertada.

En els primers quarts Austràlia també va fer una demostració de força en desfer-se de Lituània per 90 a 64. La dupla de petits Mills-Dellavedova va trencar el matx des de bon inici perquè els aussies també esperessin rival.Austràlia s'enfrontarà a Sèrbia en semifinals després que els serbis es defessin de Croàcia per 83 a 86 en el duel més igualat dels quarts de final.

tracking