Rugbi

El VPC comença a treballar en un curs amb aspiracions

Els tècnics Jonathan Garcia i David Kirikaixvili confien a reunir uns seixanta jugadors per nodrir el primer i el segon equip

El VPC comença a treballar en un curs amb aspiracionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El VPC Andorra va donar ahir l’inici a la temporada 2016-17, que afronta amb aspiracions renascudes després del convuls curs anterior a promoció d’honor. Les compensacions d’ascensos i descensos van donar la permanència als del Principat després de baixar de categoria sobre el ter­reny de joc i l’equip arrenca amb canvis a la banqueta, on la dupla que integren Jonathan Garcia i David Kirikaixvili aporta aire nou.

“Coneixem el grup que tenim, crec que podem aspirar a estar a dalt. Però queda molta feina per fer i caldrà veure com respon la gent a aquest projecte”, explicava ahir Garcia. A hores d’ara es comença amb un bon gruix de jugadors. S’han tramitat 49 fitxes i s’espera que es pugui fer una desena més de llicències. L’objectiu és poder comptar amb una seixantena de jugadors que nodreixin el primer i el segon equip. “Un segon equip era prioritari per a nosaltres, per poder tenir competitivitat”, apuntava Garcia, que de moment compta amb tres incorporacions foranes. Es tracta de dos francesos, el mig de melé Thomas Turckoski i Jean Joseph Parre, mig d’obertura, i Samuel Tabu, un jove tercera línia de Tonga. Continuen a l’equip jugadors experimentats com Paul Alieu o Joan Fité, que pensaven a retirar-se, i a banda es recupera altres homes que anteriorment havien estat al VPC.

Els entrenadors han planificat una preparació amb molt treball físic però incloent la pilota per començar a plasmar la idea de joc que es vol desenvolupar, “un rugbi dinàmic”. Hi haurà tres amistosos abans de l’estrena a la lliga, el darrer cap de setmana de setembre a casa. El primer assaig serà la setmana vinent davant l’equip de la universitat irlandesa de Cork.

tracking