Bàsquet

Estada cancel·lada

La secció del bàsquet del Barça no realitzarà aquest estiu l’‘stage’ de pretemporada a Encamp tot i tenir contracte en vigor

Estada cancel·ladaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les habituals estades de les seccions professionals de l’FC Barcelona a Encamp no comptaran aquest estiu amb la presència de l’equip de bàsquet. Així ho va comunicar l’entitat al comú la setmana passada argumentant la limitació de dates que comporta el calendari actual, que inclou la disputa del torneig olímpic, actualment en joc, i que té fixat l’inici de la Lliga Endesa el cap de setmana de l’1 i el 2 d’octubre.

El bàsquet blaugrana es troba en ple canvi de cicle amb el final de l’etapa de vuit anys Xavi Pascual i l’arribada del grec Georgios Bartzokas a la banqueta i Rodrigo de la Fuente com a nou director esportiu en substitució de Joan Creus. Els canvis en la direcció de l’equip, però, no han estat el factor determinant en la decisió de trencar amb set anys consecutius d’estada a Andorra. “Ens van comunicar que amb la disputa dels Jocs i el començament de l’ACB la preparació de l’equip quedava molt limitada i preferien fer-la a Barcelona”, explicava ahir el conseller de Joventut, Esports i Turisme d'Encamp, Xavier Fernàndez. “Tenim el cas recent del futbol sala que també ha renovat el cos tècnic, però s’han mostrat encantats de la seva estada i ja ens van comentar la voluntat de tornar la propera temporada”, afegia el conseller. Encamp va acollir entre els dies 6 i 11 d’aquest mes l’equip que aquesta temporada dirigirà el fins ara tècnic del filial, Andreu Plaza. Tampoc fallarà a la seva cita a la parròquia la secció d’handbol, en marxa des del 9 a Barcelona i que s’estarà país entre el 29 d’agost i el 3 de setembre.

Les estades del Barça suposen al comú 40.000 euros anuals i Xavi Fernàndez indicava que la baixa del bàsquet comportarà una compensació per part de l’entitat que s’acordarà en les converses que es mantindran pròximament. I és que l’acord entre les seccions blaugrana i Encamp finalitza aquest estiu, però Fernàndez veu amb optimisme el futur de les relacions entre la parròquia i el club. “Hi ha molt bona entesa entre les dues parts. Estan molt contents amb les instal·lacions i les condicions de tranquil·litat i clima per entrenar que troben aquí”, indica.

PREPARACIÓ

Visita al país per la lliga catalana

Sense estada a Encamp, però, el Barça tornarà a visitar Andorra aquest estiu. Serà per disputar la 37a edició de la Lliga Catalana, que se celebrarà al Poliesportiu el 28 i 29 de setembre, tot just dos dies abans de l’estrena a l’ACB al Nou Congost de Manresa. El nou equip de Bartzokas començarà a buscar el primer títol oficial contra el Joventut. La pretemporada blaugrana també inclou un amistós contra el MoraBanc, el 4 de setembre, en el Circuit Movistar que es disputarà a Sant Julià de Vilatorta i Lleida. L’equip de Joan Peñarroya va conèixer precisament ahir el seu primer rival de l’estiu en aquest torneig, que finalment serà el Sevilla.

tracking