Olimpisme

L'hora de Sallés

La judoka competeix avui contra l’australiana Katharina Haecker en la categoria de menys de 63 quilos

L'hora de sallésFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha hagut d’esperar més de quatre anys, però finalment ha arribat l’hora de l’estrena olímpica per a Laura Sallés. La judoka serà avui la tercera representant andorrana en acció als Jocs de Rio de Janeiro quan entri en combat contra l’australiana Katharina Haecker, en la categoria de menys de 63 quilos, a partir de les tres de la tarda, hora andor­rana.

“A diferència dels Jocs de Londres ho estic vivint de manera més relaxada. Només he d’estar pendent de mi i d’estar bé jo. A Londres havia de fer d’entrenadora i procurar que en Dani no hagués de pensar en res més que no fos ell i la seva competició, ara en canvi és ell qui es preocupa per mi i que jo estigui bé. Aquesta vegada sento que estic en el lloc correcte i en el moment correcte, gaudint al cent per cent del moment i de l’experiència.” Aquell 2012, Sallés tenia a tocar la seva participació a la capital britànica, però la classificació directa de Dani Garcia va deixar sense efecte la wild card que ja tenia a la butxaca. Llavors va formar part de l’expedició olímpica andorrana com a entrenadora de Dani Garcia, ara la parella ha viatjat al Brasil amb els papers invertits.

En el mateix sentit que Sallés, Dani Garcia indicava des de Rio que està vivint l’espera pel debut de la judoka “molt més tranquil”. I afegia que “ara només puc intentar donar-li totes les facilitats, però a l’hora de la veritat ella és la protagonista, tant per les coses positives com per les coses negatives. De vegades això crea una mica d’impotència, però estic tranquil perquè ha realitzat una gran feina i ara només li queda l’actuació final”.

La rival de Laura Sallés, Katharina Haecker, no és una completa desconeguda per a l’andorrana, que ja ha competit contra la judoka d’origen alemany en diverses concentracions que la Federació de Judo ha realitzat a la localitat catalana de Castelldefels. “És una rival molt forta i agressiva, però jo també sóc forta. No és la pitjor rival que em podia tocar en el primer combat. Tinc moltes ganes de sortir ja al tatami, lluitar i deixar-m’hi la pell”, comentava Laura Sallés un cop realitzat el sorteig. Abans d’emprendre el viatge cap al Brasil, la judoka considerava clau el factor sort a l’hora de parlar de les seves opcions en els Jocs. La sort farà que l’andorrana, en el cas de superar la primera ronda contra Haecker, s’enfronti a una rival de l’entitat de la japonesa Miku Tashiro. La nipona és l’actual número tres de rànquing i en el palmarès hi figuren dues medalles de bronze, en el Campionats del Món del 2014 i el del 2015, o un or en el Mundial júnior del 2010. Sallés es preparava ahir de forma intensa i meticulosa en una doble jornada d’entrenaments, amb especial atenció en l’alimentació per evitar contratemps d’última hora en el control de pes.

A Londres, el judo va donar a l’esport andorrà l’última gran alegria olímpica, quan Dani Garcia va superar el paraguaià Abraham Acevedo en la categoria de menys de 66 quilos, abans de caure posteriorment contra l’espanyol Sugoi Uriarte. El torn de Laura Sallés arriba després de l’estrena sense fortuna de la tiradora Esther Barrugués i el nedador Pol Arias en la primera jornada de competició. Divendres arribarà l’hora de Pol Moya.

HISTÒRIC

Kosovo s'estrena

Precisament en judo va fer història Majlinda Kelmendi en aconseguir la primera medalla olímpica de la història del país balcànic, que s’estrena en uns Jocs. La judoka, banderera a la desfilada, es va penjar l’or en la categoria de menys de 52 quilos.

tracking