Curses de muntanya

Excel·lent segon lloc de Ferran Teixidó

Només el campió del món el supera en el quilòmetre vertical de Tromso

Excel·lent segon lloc de Ferran TeixidóSKYRUNNER WORLD SERIES

Ferran Teixidó segueix fent mèrits per acabar en el podi a la Copa del Món de curses de munta­nya, a la modalitat vertical. El corredor andorrà, que lidera la classificació provisional, va obtenir ahir una excel·lent segona posició al Blamann Vertical Kilometer de Tromso (Noruega), on només va ser superat pel corredor local i recentment campió del món de verticals, Stian Angermund. El noruec va cobrir els 2,7 quilòmetres i 1.044 metres de desnivell positiu en un temps de 37’00’’, mig minut més ràpid que Teixidó. Molt més endarrerit, amb un registre de 39’50’’, va situar-se el tercer classificat, el francès David Thibaud. L’italià Hannes Perkmann, quart al rànquing de les Skyrunner World Series i principal rival a Tromso de Teixidó, no va puntuar.

“Estic molt content amb aquest segon lloc i a prop del campió del món. La temporada la tinc feta, amb quatre resultats, i venia aquí a millorar el novè lloc, que és el que havia de descartar, i he fet podi”, comentava Ferran Teixidó sobre la seva situació a la general de la Copa del Món, que veu refermada a Noruega.

Sobre la cursa, Teixidó va explicar que “feia molta humitat i l’hora de sortida [15 h] tampoc era la millor, però això era per a tots igual. Total, que m’ha costat ar­rencar i anava quart. A poc a poc m’he trobat millor i m’he vist segon i m’ha motivat per agafar el primer, però l’Stian està molt fort”. Al final, Teixidó sumarà uns bons punts a falta de dues proves per tancar les verticals de les Skyrunner World Series (Lone Peak, als Estats Units, i Limone Vertical, a Itàlia, que puntua més). “Hem de valorar si anem als Estats Units al setembre. És un desplaçament llarg, costós en l’àmbit econòmic i personalment m’hauria d’agafar dies a la feina. Queda un mes per prendre una decisió, però crec que valdria la pena anar-hi. Ja ho veurem”, assenyalava el corredor.

Copa d’Andorra

Demà tindrà lloc la tradicional Travessa de la Massana i Ordino, puntuable per a la Copa d’Andor­ra en el seu recorregut llarg (22 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell). Ordino acollirà aquesta edició l’arribada i la sortida, dels tres traçats, que són de 22, 12,5 i 5 quilòmetres.