Bàsquet

El Morabanc tanca el joc interior amb Oliver Stevic

El MoraBanc incorpora per a una temporada l’ala pivot serbi Oliver Stevic, provinent del Fuenlabrada, que pot aportar intensitat i rebot

El Morabanc tanca el joc interior amb Oliver StevicXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra ha pescat en dos dies a Madrid les peces que li faltaven per completar el joc interior. Si dimecres el club anunciava el fitxatge del desitjat Nacho Martín, provinent del Movistar Estudiantes, ahir li va tocar el torn a l’ala pivot serbi Oliver Stevic, que la temporada passada va ser una de les peces importants al Montakit Fuenlabrada, l’equip revelació. Stevic, nascut a Belgrad fa 32 anys i amb 2,05 d’alçada, va jugar 32 partits (dos com a titular), amb una mitjana de 15 minuts, 7 punts, 4 rebots i 9 de valoració. El serbi no va destacar precisament en els dos enfrontaments davant el MoraBanc, tots dos saldats amb der­rota andorrana. En el primer partit, a Fuenlabrada (jornada 4), va jugar 12 minuts, sense anotar i amb un únic rebot. Al Poliesportiu va estar millor, sumant 4 punts i 5 rebots en els 14 minuts que va estar en pista. Però més que anotació –per això ja es compta amb Shermadini i Nacho Martín– Stevic pot aportar lluita, intensitat, rebots i capacitat de sacrifici, a banda de la seva llarga experiència a Europa, on ha jugat a les lligues d’Eslovènia, Sèrbia, Polònia, Alemanya, Itàlia i Turquia. El seu debut a l’ACB va ser amb l’aleshores Bizkaia Bilbao Basket, on va estar-hi un mes (d’octubre a novembre). El retorn a la lliga espanyola va arribar l’any passat de la mà del Fuenlabrada, que el va fitxar del Gaziantep turc. Amb l’equip del sud de Madrid, Stevic va fer una bona temporada, complint amb el que se li demanava: defensa –moltes vegades a pivots més alts que ell–, rebot i en atac bones aparicions traient profit del bloqueig i continuació (pick and roll).

Francesc Solana, director esportiu del MoraBanc, va assenyalar sobre l’ala pivot serbi que “es tracta d’un jugador que ja té experiència a la lliga. L’any passat es va convertir en un home referent interior a Fuenlabrada, que ens aportarà duresa, rebot, intensitat i sobretot experiència en les posicions interiors. Creiem que és un jugador que equilibra molt el nostre joc interior”. Amb Stevic, Joan Peñarroya completa les posicions a prop de la cistella, juntament amb els georgians Giorgi Shermadini i Beka Burjanadze, i l’espanyol Nacho Martín.

A hores d’ara el MoraBanc 2016-2017 té una plantilla formada per 9 jugadors. A banda dels citats anteriorment segueixen de la temporada passada David Navarro i Thomas Schreiner, i s’han incorporat el base francès Andrew Albicy, l’escorta tirador David Jelinek i el repescat Guille Colom.

El tàndem format per Francesc Solana i Joan Peñarroya encara busca en el mercat un parell de jugadors per tancar l’equip, que serien peces per completar el joc de perímetre.

D’altra banda, el MoraBanc serà un dels sis equips que disputaran a Sant Julià de Vilatorta el Circuit pretemporada Movistar, del 2 al 4 de setembre. L’equip andorrà coincidirà amb el Barça Lassa, el València, el Betis Energía Plus, el Joventut i l’ICL Manresa. L’altra seu del circuit serà Lleida, del 9 a l’11 de setembre, amb sis equips ACB més.

Calendari del Morabanc B

La Federació Espanyola de Bàsquet va sortejar ahir el calendari del grup C de la lliga EBA, en què el sènior B del MoraBanc, enrolat en el grup C-B, obrirà la lliga regular a la pista del CB Valls Nutrion, el 2 d’octubre. El primer partit al Poliesportiu arribarà una setmana més tard contra el CB Cerdanyola. El segon equip el dirigeix un any més Milo Nunes.

EL SEVILLA VOL STOJANOVSKI

Dimecres passat el Divina Seguros Joventut anunciava la contractació de Luka Bogdanovic i el següent exjugador del MoraBanc a tenir resolt el seu futur pot ser Vojdan Stojanovski. Segons avançava ahir el Diario de Sevilla, el macedoni interessa al Betis Energía Plus, nova denominació del Baloncesto Sevilla. Stojanovski va ser tallat el 30 de juny pel MoraBanc, fent ús de la clàusula de sortida del seu contracte. Stojanovski va aportar l’any passat de mitjana 12 punts, 2,5 rebots i 2,2 assistències, amb 10,9 de valoració en 34 partits. El Sevilla hi veu un jugador anotador que és capaç d’agafar el relleu de Bamforth i valora la seva experiència a la lliga ACB fruit de la seva etapa andorrana. A poc a poc es van col·locant els exjugadors del MoraBanc Andorra: Shawn Jones (Hapoel Jerusalem), Holt (CAI), Betinho (Trento) i Bogdanovic (Joventut).

tracking