Olimpisme

L'esquí de muntanya serà olímpic

La Federació Internacional d’Esports de Muntanya assoleix una aspiració històrica

L'esquí de muntanya serà olímpicL'esquí de muntanya serà olímpicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) va ser ahir reconeguda oficialment pel Comitè Olímpic Internacional (COI) a la reunió que la junta executiva del Comitè va mantenir a Rio de Janeiro, a només tres dies de l’inici dels Jocs a la ciutat brasilera. Aquest pas era indispensable perquè l’esquí de muntanya passi a ser inclòs dins del programa olímpic durant els propers anys. L’anunci va arribar dos anys després del reconeixement provisional fet pel COI el mes d’abril del 2014 i culmina un procés que va iniciar el 1988.

“No ens agafa de sorpresa. Era una notícia que tots esperàvem i per la qual hem estat treballat durant tots aquests anys i que forma pas d’un llarg procés que vam començar per adaptar les formes de treballar als requisits del COI”, comentava Jaume Esteve, president de la Federació Andorrana de Muntanyisme i membre del consell directiu de la ISMF. L’esquí de muntanya no serà encara olímpic en els propers Jocs d’hivern, que se celebraran a Pyeongchang, Corea del Sud, el 2018, però la disciplina podria ser inclosa dins del programa olímpic de Pequín, quatre anys més tard. “El proper pas és que algun país organitzador aposti per l’esquí de munta­nya, però la Xina ja ha fet passos per començar a introduir-s’hi, així que hi ha moltes possibilitats que sigui olímpic el 2022”, comentava Esteve.

Pel que fa a l’impacte de la decisió al país, el president de la Federació Andorrana indicava que “és una disciplina que representa l’essència de l’esport a Andorra i serà un ajuda. Ja tenim una administració molt conscienciada amb el creixement de l’esquí de muntanya i això repercutirà en un projecte més ambiciós per als nostres esquiadors”.

tracking