Futbol

Ferré és el nou president d'un FC Andorra amb un “futur negre”

La il·lusió i la seriositat volen ser les pautes que marqui la junta directiva d’Albert Ferré, que calcula
un deute total d’uns 350.000 euros

Ferré és el nou president d'un FC Andorra amb un “futur negre”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra inicia nova etapa amb “la il·lusió i la seriositat” per bandera. Així ho va expressar ahir el nou president, Albert Ferré, en el càrrec oficialment després que l’assemblea de socis –amb una dotzena d’assistents al Centre de Tecnificació d’Ordino– donés el vistiplau al canvi de l’article 16 dels estatuts, i d’aquesta manera es donés validesa a la candidatura que va presentar i que completen Xavi Gil (vicepresident i director esportiu), Jaume Borrell (tresorer), Joan Nazzaro (vocal), Marc Rodríguez (vocal) i Josep Alborquers (secretari). Ferré va explicar que el primer pas a fer un cop amb les regnes del club és anar al Govern per inscriure’s al registre d’associacions i també mirar de desbloquejar la subvenció de 174.000 euros, que actualment no poden tocar “per la situació de desgovern del club”. El president va assegurar que preveuen fer un pla de viabilitat, però abans hauran de “fiscalitzar tots els comptes per saber l’estat real de l’entitat” i quants diners es deuen a Lluís España, que no va estar present a l’assemblea. El càlcul de la junta és que el deute “total” del l’FC Andorra pugui arribar als 350.000 euros, “que són molts calés”, apuntava. La subvenció del Govern –el que resta de cobrar, uns 77.000 euros–i els diners que ha de rebre el club provinents de la UEFA per la cessió dels jugadors internacionals per al Preeuropeu seran les principals entrades a la tresoreria. I aquí es troben amb un problema i és que, segons els han informat, el compte de l’FC Andorra estaria a nom d’un particular, per la qual cosa haurien d’obrir un nou compte bancari.

Un altre dels entrebancs amb què s’han trobat és la dificultat per aconseguir patrocinadors. De tota manera, Ferré garantia ahir als socis assistents que “trucarem a totes les portes. La gent és molt tossuda, això és així. Si ningú ens ajuda amb patrocinis és difícil tirar endavant amb 350.000 euros de deute”. La nova junta preveu un pressupost per a la temporada vinent d’uns 200.000 euros.

Sobre la possibilitat, plantejada per un soci, de constituir-se en societat anònima esportiva en el futur, Ferré va negar aquesta opció en rodó. “La salvació passa per altres coses, no per això. De moment aquesta és una figura que no existeix a Andorra. Crear una societat d’aquest tipus pot portar al fracàs. La nostra intenció és que el 90% o 95% de jugadors siguin del país i no volem que vingui ningú i porti tot de gent de fora. I això que ofertes n’hi ha hagut”.

El nou president va iniciar el seu parlament desglossant la situació esportiva, amb tot el cos tècnic encapçalat per Justo Ruiz renovat. “Sense plantilla no tindríem club”, va dir, i va elogiar que la majoria de jugadors haguessin esperat per continuar afins al projecte. L’objectiu la temporada que començarà al setembre passa per “consolidar-se a la categoria”. Ferré va lamentar, això sí, que un parell de jugadors que estaven decidits a venir haguessin acabat fitxant per altres equips de superior categoria. Ferré va avançar que parlaria amb la Federació Andorrana de Futbol per poder, entre altres coses, cobrar entrada a la Borda Mateu o posar-hi pancartes publicitàries.

DE 20 A 150 O 200 SOCIS

La nova junta creu imprescindible per tirar endavant millorar el vessant social amb la captació de més socis. A hores d’ara, el club, que no disposa d’un llibre de socis censats com qualsevol entitat, compta amb una vintena de controlats. Per aquest motiu l’objectiu inicial d’Albert Ferré és “amb vista a Nadal intentar tenir 150 o 200 socis. Hem de començar a partir d’aquí”. La quota que s’ha decidit que es pagui és de 30 euros. “Amb el que podem oferir, aquesta és una quantitat assumible. L’any vinent es pot revisar, però ara serà aquesta per ajudar l’FC Andorra”. El club posarà a disposició dels interessats els mitjans per fer-se abonats i ahir ja es van repartir butlletes entre els assistents.

tracking