Curses de muntanya

Una Spartan diferencial

El comú i l’organització, satisfets per l’acceptació, garanteixen la continuïtat de la prova per als propers anys

Una Spartan diferencialXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 2.000 espartans participaran finalment entre avui i demà a la primera edició andorrana de la Reebok Spartan Race que se celebra al sector Grau Roig d’Encamp. Una prova que arriba amb la voluntat de quedar-se i ambiciosa, amb l’objectiu d’esdevenir properament la seu del Campionat d’Europa de l’Spartan Race, que recentment es va celebrar a Edimburg.

Així ho van assegurar ahir el cònsol major d’Encamp, Jordi Tor­res i el director de la cursa, Ángel Sanz. “La nostra voluntat és donar-li continuïtat. Hem signat un contracte amb l’organització d’un any amb opció a dos anys més i volem que esdevingui la seu de l’europeu a partir de l’any vinent”, indicava ahir Torres durant l’acte d’inauguració celebrat al Prat Gran d’Encamp. Tres factors, l’alçada, el desnivell i la duresa del recorregut plantejat per l’organització, fan de l’Spartan Race d’Encamp “la més dura del món”, segons el mateix Ángel Sanz. L’organitzador de la cursa considera que la prova andorrana té tots els factors per poder acollir la prova més important en l’àmbit europeu: “El recorregut és espectacular, n’estem especialment orgullosos. Qui el vulgui patir el podrà patir i que el vulgui gaudir també podrà fer-ho. Des del punt de vista esportiu hi ha tots els condicionants per poder acollir el campionat d’Europa. Aquí a Encamp hem aconseguit el que no és habitual a la resta de llocs, que és integrar la cursa amb la localitat i això la fa única”.

La inauguració d’ahir també va comptar amb la presència d’Enric Torres, director de productes i nous projectes d’Andorra Turisme, per a qui l’Spartan Race “ajuda a situar-nos en el mapa i ressaltar les possibilitats que ofereix el nostre país durant la temporada d’estiu. Una prova que és un repte de superació, proves de referència un circuit internacional que ens situa al nivell d’altres grans ciutats d’Europa”.

La prova constarà de tres curses, dues avui, entre elles la Beast, de 21 quilòmetres i amb 25 obstacles a superar. Un autobús gratuït enllaçarà aquest matí i demà, des de les sis de matí, la localitat d’Encamp amb l’epicentre de la competició a Grau Roig.

ENCAMP, UNA CIUTAT 'ESPARTANA'

La integració de la cursa a la parròquia i no només a la zona on se celebra és un dels elements diferencials de l’Spartan andorrana i que porta a pensar a esdevenir seu del campionat d’Europa. Durant tot el cap de setmana es realitzaran activitats paral·leles a la cursa i hotels i restaurants també s’han implicat amb l’esdeveniment “oferint menús espartans a un preu molt raonable”, explicava Jordi Tor­res, que també destacava la possibilitat que la cursa atorga al visitant de “descobrir la gastronomia i la cultura del país”. En aquest sentit Ángel Torres va destacar la particularitat d’un acte com el d’ahir amb exhibició per part dels favorits a la victòria i activitats per als més petits.

tracking